SEGRE

RELIGIÓ

Final del ramadà abarrotat

Rés conjunt de prop de 4.000 musulmans que omplen al màxim el Palau de Vidre dels Camps Elisis || El col·lectiu segueix buscant un local per ubicar la mesquita de forma definitiva

El Palau de Vidre va estar així de ple durant el rés conjunt del final del ramadà, ahir poc després de les vuit del matí.

El Palau de Vidre va estar així de ple durant el rés conjunt del final del ramadà, ahir poc després de les vuit del matí.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Prop de 4.000 musulmans van abarrotar aquest diumenge el Palau de Vidre dels Camps Elisis per celebrar amb un rés conjunt el final del ramadà, el mes sant islàmic en què no poden menjar, beure ni tenir relacions sexuals fins a la posta de sol.

El fet de caure en diumenge va propiciar que hi anessin musulmans d’altres poblacions, a banda dels de la capital, va indicar Abdellatif Láatabi, portaveu de la comunitat islàmica.

Persones amb armilles reflectores instaven a entrar i sortir amb rapidesa, per no formar aglomeracions, i durant el rés, dirigit per l’imam Rachid Tisait, estava ple de gom a gom. Les dones estaven separades dels homes i situades al final del pavelló.

Els musulmans resen al Palau de Vidre des del 2012, després que la Paeria clausurés la mesquita del carrer del Nord, i paguen un lloguer mensual. Láatabi va assegurar que encara no han trobat un local “definitiu” on ubicar la mesquita.

Totes les opcions que han presentat a la Paeria han quedat descartades perquè no complien la normativa, de manera que parlaran amb el consistori per buscar una solució.

Pel que fa als últims atemptats protagonitzats per terroristes en nom de l’islam, va remarcar que no són veritables musulmans ja que, subratlla, aquesta religió no avala la violència.

D’altra banda, la Guàrdia Urbana va aixecar actes als conductors de quatre vehicles estacionats davant del Palau de Vidre per ocupació de via pública i venda ambulant.

tracking