SEGRE

EQUIPAMENTS

Aprovat el traspàs del BBVA a Metrovacesa del solar de la Llotja amb el 'no' del PDeCAT

El PP hi vota a favor, però exigeix garanties que les torres es construiran com estan previstes || Cs, ERC i Crida no assisteixen al consell d’administració per motius d’agenda, personals o laborals

Recreació virtual de les torres de pisos previstes al costat de la Llotja.

Recreació virtual de les torres de pisos previstes al costat de la Llotja.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell d’administració del Centre de Negocis i Convencions (CNC) va aprovar aquest dilluns per cinc vots a favor i un en contra autoritzar el traspàs del solar contigu a la Llotja del BBVA (a través de la societat Gescat Gestió del Sòl) a Metrovacesa Suelo y Promoción, per tirar endavant la construcció de les dos torres de pisos previstes, així com la seua comercialització.

Els vots a favor corresponen als representants de la Paeria i Mercolleida, així com a la del PP, Dolors López, que va reclamar “garanties que no sigui una maniobra per evitar que el BBVA perdi el solar i que es facin les torres”. La representant del PDeCAT, Rosa Salmeron, va votar-hi en contra. Aquest grup defensa que, si es construeixen les torres, s’han de fer sota les condicions i el projecte que va guanyar el concurs.

La resta dels consellers no va assistir per qüestions diverses. El d’ERC, Carles Vega, per motius personals; el de Ciutadans, José Luis Osorio, per “problemes d’agenda”, segons va indicar, i va manifestar que no tenen cap objecció al traspàs del terreny, “sempre que es compleixin les condicions del contracte”.

El representant de la Crida, Ferran Dalmau, tampoc va poder assistir-hi per qüestions laborals. Els consellers no poden delegar en altres persones del mateix grup.

L’informe sobre l’estat de l’equipament després de la renúncia dels anteriors concessionaris, al juliol

El conseller delegat del CNC, Rafael Peris, va assegurar que “Metrovacesa es compromet a complir tant les obligacions derivades del plec de condicions com les de l’expedient de la llicència d’obres que l’ajuntament està tramitant”. “Vetllarem perquè es compleixin els terminis”, va remarcar. La Paeria té sis mesos, des del passat 5 d’abril, per atorgar la llicència i els promotors han de presentar el projecte executiu.

D’altra banda, Peris va assenyalar, en resposta a una pregunta del PP, que segueixen treballant en l’elaboració de l’auditoria sobre l’estat de l’edifici de la Llotja, que van iniciar després de la renúncia dels concessionaris anteriors. Va assegurar que l’informe podria estar llest a finals de juliol. “Quan el tinguem, s’obrirà la peça econòmica.

És a dir, mirarem, d’una banda, què s’ha de pagar als antics concessionaris per les inversions que van fer i la seua amortització i, de l’altra què han d’abonar ells en concepte de cànons endarrerits i interessos i per defectes de manteniment que podrien haver sorgit”, va explicar, i va detallar que, en funció del resultat, “quadrarem” una quantitat.

Tanca l’exercici 2016 amb un resultat negatiu de 887.877 euros La junta general d’accionistes del CNC, presidida per l’alcalde, va aprovar els comptes corresponents al 2016. L’exercici va tancar “amb una xifra de negoci de 109.000 euros, una aportació municipal que ha baixat de 913.000 a 659.000 i amortitzacions d’1,4 milions. Això dóna un benefici de 716 euros, però, a l’aplicar amortitzacions i despeses financeres, dóna un resultat negatiu de 887.877,82 euros. L’any passat va ser gairebé el mateix, 872.000”, va indicar Peris. També es va aprovar el canvi del domicili social de la Paeria a la Llotja i es va renovar el càrrec de secretari. A més, per les obres d’ampliació de Mercolleida es traslladen provisionalment a la Llotja les sales de contractació i Afrucat. Aquesta obra permetrà, amb tota probabilitat, traslladar des de l’antiga Audiència els treballadors de Recursos Humans i els representants sindicals. Els de Seguretat Ciutadana aniran, segurament, a la caserna de la Urbana.

tracking