SEGRE

COMERÇ

La Fecom aconsella iniciar rebaixes l'1 de juliol i franquícies les avancen

Zona Alta anticipa a divendres els descomptes amb actes suspesos de la Nit Oberta

Aquests comerços de l’Eix ja han començat la campanya de rebaixes.

Aquests comerços de l’Eix ja han començat la campanya de rebaixes.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Federació de Comerç de Lleida (Fecom), principal patronal del sector, i l’Eix Comercial van aconsellar aquest dilluns no anticipar les rebaixes i esperar fins al dissabte 1 de juliol a donar el tret de sortida oficial de la campanya de descomptes.

No obstant, són molts els establiments comercials, sobretot franquícies, que ofereixen des de fa dies ofertes i rebaixes de fins al 50% emparant-se en la llei espanyola, més flexible pel que fa al calendari de rebaixes. És el cas de Sfera, Cortefiel, Bimba y Lola, Women’s Secret, Springfield o H&M, que van iniciar el període de descomptes la setmana passada.

En canvi, el grup Inditex, que compta amb les marques Zara, Berskha, Stradivarius, Massimo Dutti, Oysho o Zara Home, avançarà les rebaixes a divendres dia 30 (un dia), per evitar coincidir amb l’inici de les vacances per a moltes persones l’1 de juliol.

La nova llei catalana del sector, que encara es tramita, només preveu “períodes recomanats” de rebaixes. “Aquest descontrol desorienta el consumidor i desllueix l’inici de les rebaixes”, va apuntar Maria Rosa Armengol, secretària de la Fecom.

Els comerciants eludeixen donar xifres de vendes però confien que els primers dies siguin bons

Per la seua part, Llorenç González, president de l’Eix Comercial, i Josep Bellera, de la Zona Alta, van constatar que alguns comerços locals també han apostat per anticipar-se i ja ofereixen descomptes en articles determinats als clients habituals o socis.

Així mateix, tots dos representants van eludir fer una previsió de les perspectives de vendes d’aquesta campanya d’estiu, encara que es van mostrar confiats que l’arrancada dels primers dies sigui forta.

D’altra banda, la Zona Alta celebrarà aquest divendres, de les 19.30 a les 21.30 h, a la plaça Ricard Viñes, la Festa de les Rebaixes. Una vintena de botigues exposaran un petit mostrari de les peces en oferta.

A més, hi haurà un circuit de karts i l’actuació del mag Adriaco, que va haver de suspendre’s la Nit Oberta passada a causa de la pluja. “Volem incentivar les vendes i recuperar activitats que no vam poder fer”, va dir Bellera.

tracking