SEGRE

SANITAT

Protesta de les infermeres per poder prescriure ja fàrmacs sense el metge

La norma estatal no els dóna potestat per fer-ho i demanen a Salut que aprovi la llei catalana || Demà compliran estrictament aquest decret i preveuen cues i retards

Imatge d’arxiu d’una infermera realitzant una ecografia de la caròtide en un CAP de Lleida.

Imatge d’arxiu d’una infermera realitzant una ecografia de la caròtide en un CAP de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les infermeres lleidatanes, de la mateixa manera que les de tot Catalunya, estan cridades a participar demà dijous en una jornada de mobilització per exigir al departament de Salut que aprovi “una vegada per sempre” el decret català que els permeti prescriure medicaments i desenvolupar la seua pràctica diària sota una seguretat jurídica.

I és que actualment, des que va entrar en vigor el desembre del 2015 el reial decret estatal, aquestes professionals necessiten recórrer a un metge per receptar qualsevol fàrmac a un pacient, encara que sigui la infermera la que valori i atengui el malalt.

“La falta de compliment de terminis per part del Govern limita significativament el nostre treball i provoca que el sistema de salut perdi agilitat. Actualment, no podem ni prescriure productes per curar ferides, ni fàrmacs per alleujar el dolor, ni tampoc un paracetamol, que sí que pot adquirir l’usuari en una farmàcia sense recepta. És un disbarat”, va explicar aquest dimarts Montse Gea, presidenta del col·legi de Lleida (COILL).

En aquest sentit, els quatre col·legis d’infermeria, sindicats i entitats convoquen els professionals a complir estrictament, durant el dia de demà dijous, la normativa estatal, sempre que no es posi el risc la salut del pacient, per demostrar “la seua absurditat” i les conseqüències que se’n deriven: “Més visites, més temps d’espera i més cues”, va assegurar aquest dimarts CCOO.

Per endavant, els convocants “lamenten les molèsties que la jornada pugui ocasionar”. El seguiment és incert, però el COILL ha instat tots els seus col·legiats a secundar-la.

tracking