SEGRE

INVESTIGACIÓ

El lleidatà mort a trets va estar dos anys a la presó per amenaces

Ardiaca va exigir a un veí d’Isona 10 milions de pessetes d’una loteria del 1996

El crim va tenir lloc a l’obrador de la firma càrnia a Torre-serona.

El crim va tenir lloc a l’obrador de la firma càrnia a Torre-serona.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Eduard Ardiaca, el lleidatà de 42 anys que va ser trobat assassinat divendres passat al maleter del seu cotxe a Barcelona i el cunyat del qual, Josep Puig-Gros, està acusat de ser l’autor del crim, va estar empresonat prop de dos anys després de ser condemnat per l’Audiència Provincial de Lleida per amenaçar un veí d’Isona a qui li havien tocat 100 milions de pessetes en el sorteig del Nen de l’any 1996, arribant a quedar-se uns 10 milions, segons ha pogut saber aquest diari.

Ardiaca, originari de Tremp, va acceptar una condemna de dos anys de presó i va estar a la presó entre el novembre de l’any 1999 i finals d’octubre del 2001, quan va sortir en llibertat. El judici per les amenaces s’havia celebrat el setembre de l’any 1998 i Ardiaca es va comprometre a tornar 4 milions de pessetes.

Per la seua part, els Mossos d’Esquadra continuen treballant en la investigació del crim de la setmana passada, el mòbil del qual hauria estat econòmic pels deutes que va acumular Josep Puig-Gros amb el seu cunyat. Ardiaca va dir als seus pròxims l’última vegada que el van veure que anava a veure Josep Puig-Gros “per cobrar sí o sí”, segons van afirmar a aquest diari fonts judicials.

Per aquesta raó, quan dimecres de la setmana passada l’empresari carni va ser requerit per declarar a comissaria, els agents el van arrestar, malgrat que en aquell moment el cadàver d’Ardiaca no havia aparegut (no es va trobar fins al cap de dos dies) i Puig-Gros va negar qualsevol tipus de relació amb la desaparició.

D’altra banda, el jutjat d’Instrucció número 1 de Lleida va ratificar aquest dimarts la presó provisional de Puig-Gros, de 47 anys. L’empresari carni va tornar a comparèixer als jutjats del Canyeret per notificar-li que serà aquest jutjat i no el número 2 el que instruirà la causa perquè era el que estava de guàrdia el dia del crim, dilluns de la setmana passada.

La Fiscalia va tornar a sol·licitar l’ingrés preventiu a la presó, mentre que l’advocat va sol·licitar de nou la posada en llibertat. El titular del jutjat va acordar la presó provisional comunicada i sense fiança. Puig-Gros –que va plorar al jutjat durant la seua compareixença– ha negat en seu policial i judicial ser l’autor del crim, però hi ha diversos indicis que suposadament l’incriminen.

tracking