SEGRE

CONGRÉS

La UdL crea un sistema de climatització que estalvia llum

Emmagatzema energia solar, a més d’emetre aire condicionat i calefacció || Investiga que funcioni amb intel·ligència artificial

Participants en el congrés internacional d’enginyeria termodinàmica.

Participants en el congrés internacional d’enginyeria termodinàmica.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Universitat de Lleida (UdL) desenvolupa sistemes de climatització capaços d’emmagatzemar energia solar, de manera que, a més d’emetre aire condicionat i calefacció, puguin “guardar” energia per gastar menys electricitat.

Aquesta és una de les investigacions de l’Institut Politècnic d’Innovació i Investigació en Sostenibilitat (Inspires), dirigit per Luisa F. Cabeza, que va explicar que, des de fa dos anys, treballen al costat del grup d’Intel·ligència Artifical de la UdL perquè el sistema d’emmagatzematge d’aquests dispositius funcioni de manera autònoma i intel·ligent, en funció de les condicions externes.

Aquesta és una de les investigacions que la UdL va presentar en el congrés internacional d’enginyeria termodinàmica, en el qual participen dos-cents experts procedents d’Espanya, Itàlia, Austràlia, el Brasil i Puerto Rico, que exposen també els seus treballs.

La UdL treballa actualment en tres projectes nacionals basats en l’eficiència energètica i en l’emmagatzematge de fred i calor amb aprofitament solar, i disposa d’una àrea d’experimentació a Puigverd i una planta pilot al campus de Cappont. A més, participa simultàniament en tres projectes europeus.

tracking