SEGRE

UNIVERSITAT

Queixes d'estudiants per la correcció a la baixa de l'examen de Filosofia de selectivitat

Denuncien males notes i fins i tot suspensos quan al Batxillerat havien obtingut bones qualificacions || Diuen que els perjudicarà per escollir carrera i demanaran revisions o dobles correccions

Alumnes que van fer la selectivitat a la Universitat de Lleida.

Alumnes que van fer la selectivitat a la Universitat de Lleida.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els alumnes que es van enfrontar a la selectivitat els passats dies 13, 14 i 15 van poder conèixer aquest dimecres les notes a nivell individual i molts van constatar amb sorpresa una qualificació molt més baixa de l’esperat en l’examen de Filosofia.

La impressió general a l’acabar la prova va ser que era assequible (van poder escollir entre un text de Locke i un altre de Nietzsche, els dos últims autors del temari), però que el resultat no va ser l’esperat i no entenen quins han estat els criteris de correcció. Per aquesta raó, asseguren que presentaran una reclamació o demanaran una doble correcció al no estar-hi d’acord (el termini per fer-ho finalitza demà).

I és que els estudiants s’hi juguen molt, perquè una qualificació molt baixa en un examen els redueix la mitjana de selectivitat i, per tant, la nota d’accés pot impedir-los estudiar la carrera que desitgen fer. En aquesta situació es troba una alumna d’un institut de Lleida, que denuncia que les puntuacions han estat molt baixes en més assignatures, no només en Filosofia. Una altra estudiant del mateix centre va dir que al Batxillerat va obtenir un 10 de mitjana en aquesta assignatura i a la selectivitat ha tret un 6,5, per la qual cosa demanarà una doble correcció, i va afegir que a l’examen d’Anglès també han puntuat molt baix.

En canvi, un institut assegura que set dels seus alumnes han tret un 10 en aquesta prova

La directora de l’institut Màrius Torres va assenyalar també que “l’alumnat no està content” pels resultats de la prova de Filosofia i el del Maria Rúbies va dir que els alumnes han tret notes sensiblement més baixes de l’habitual en aquesta matèria, i va afegir que s’han registrat alguns casos “sorprenents”.

En canvi, en altres instituts, com el Josep Lladonosa, no han notat aquesta situació. Al contrari, el seu director afirma que set estudiants han tret un 10. Pel que fa al Guindàvols, tampoc han rebut queixes sobre aquesta qüestió.

La Generalitat difondrà avui dijous les qualificacions detallades de la selectivitat (aquest dimecres cada alumne va poder consultar les seues al portal Accesnet utilitzant un codi). Les reclamacions i dobles correccions seran resoltes el 10 de juliol i, si els afectats encara hi estan disconformes, tindran dos dies per demanar una reclamació de la doble correcció. Les notes de tall per accedir a les carreres universitàries es faran públiques també el 10 de juliol i l’endemà cada estudiant podrà saber en quins graus han estat acceptats.

calendari

Reclamacions. Els alumnes disconformes amb les seues notes de selectivitat poden presentar fins demà una reclamació o una sol· licitud de doble correcció. Els nous resultats els tindran el dia 10 de juliol.

Notes de tall. La Generalitat farà públic també el dia 10 de juliol les notes de tall que marquen l’accés a les carreres universitàries. L’endemà, cada alumne podrà consultar a través d’un codi al portal Accesnet si ha entrat a la titulació escollida. 

tracking