SEGRE

URBANISME

Arranquen les obres per al bosc urbà de Balàfia

Situat al costat del camp de futbol

Dos excavadores treballant ahir al terreny on hi ha previst un bosc urbà a Balàfia.

Dos excavadores treballant ahir al terreny on hi ha previst un bosc urbà a Balàfia.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els treballs per habilitar el bosc urbà de Balàfia ja han començat. Operaris treballaven aquest dijous amb excavadores en el terreny destinat a aquesta zona verda, situat al costat del camp de futbol del Balàfia, entre les avingudes Torre Vicens i Corregidor Escofet, a la zona batejada com a Jardins de l’Alcalde Estadella.

L’obra es va adjudicar a la firma Ambitec Servicios Ambientales, per un import total de 201.529,79 euros, incloent-hi l’IVA, una rebaixa del 16% sobre el preu de licitació. El termini d’execució és de cinc mesos, de manera que hauria d’estar acabat durant l’últim trimestre de l’any.

El projecte preveu la plantació de dos-cents arbres i inclou un espai de parterres darrere del camp de futbol, amb espècies arbustives triades expressament per convertir-se en “un hàbitat de confort per a diverses espècies de papallones”. També està prevista una zona amb jocs infantils i un aparcament.

El de Balàfia serà el segon bosc urbà de la ciutat. La Paeria ja en va adequar un al barri de Cappont, al costat de l’església de Santa Teresa Jornet, i en té previst un altre al barri dels Magraners (al costat del camp de futbol).

tracking