SEGRE

La pastisseria Torres tanca avui al cap de 164 anys

La pastisseria Torres tanca avui al cap de 164 anys

La pastisseria Torres tanca avui al cap de 164 anys

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pastisseria Torres de la plaça Sant Joan tancarà avui després de 164 anys d’història. Va ser fundada el 1853 i els  propietaris actuals, la cinquena generació, amb més de mig segle al capdavant del local, es jubilen i tanquen el negoci, tal com va publicar aquest diari.

L’alcalde, Àngel Ros, i la tinenta d’alcalde Montse Parra van visitar ahir el local i van agrair als titulars la seua dedicació i contribució al comerç de Lleida.

Una desena en un any i mig Aquest últim any i mig, aproximadament, són prop d’una desena les botigues històriques que han abaixat la persiana. A començaments del 2016 va tancar la Innovació, un dels establiments amb més solera de l’Eix que feia 93 anys que era al carrer Major. La botiga Tantull va tancar l’estiu passat després de 75 anys i el comerç d’electrodomèstics Electro Centre, amb 76 anys d’història a l’Eix Comercial, a la tardor del 2015. Altres botigues històriques que van anar tancant abans són l’Armeria Inglés (després de 141 anys); la farmàcia Pons (traslladada a Cappont després de 107 anys); o la sabateria Espuña, que també va tancar al carrer Major, encara que manté oberta la que té a la Zona Alta. Abans en van tancar altres, com la llibreria Fregola (creada el 1912), la botiga de músicaCasa Prat (1890) o la drogueria Simón (1890). Malgrat tot, a l’Eix Comercial encara persisteixen algunes botigues històriques, algunes més que centenàries, com Monrabà (1857), la botiga Casas (1869), la de música Casa Guarro (1883) o la joieria Lavaquial (1890). Així mateix, la farmàcia Aragonés, situada a la plaça Paeria, té orígens encara més antics.

tracking