SEGRE

COMERÇ NORMATIVA

Cap a les rebaixes sense data

La llei catalana, en tràmit, només recomanarà períodes, la qual cosa afavorirà la generalització dels descomptes || Desconcert entre el sector i compradors

Durant tot el dia, l’afluència de compradors va ser constant als comerços de l’Eix.

Durant tot el dia, l’afluència de compradors va ser constant als comerços de l’Eix.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les rebaixes ja no són el que eren. Les aglomeracions de gent esperant ansiosa a les portes de botigues i grans superfícies que obrien el primer dia per aconseguir les millors gangues gairebé han passat a formar part de l’imaginari col·lectiu. Actualment, els descomptes (en les seues diverses formes: rebaixes, promocions o ofertes a clients VIP o plataformes on-line que venen milers de referències multimarca a menys cost) són generalitzats durant gairebé tot l’any. Els comerços s’emparen en la llei estatal, que és més permissiva en la regulació del calendari, i aprofiten que la catalana està suspesa pel Tribunal Constitucional. No obstant, la nova normativa autonòmica, que ja ha estat aprovada pel Govern i falta que ho sigui al Parlament, només fixarà dos “períodes recomanats” de rebaixes, sense determinar dates específiques. Això ha generat un enrenou entre els professionals del sector, especialment al petit comerç, que veuen com el concepte de rebaixes “es dilueix” i desorienta el consumidor. En aquest sentit, la Federació de Comerç (Fecom), també la seua delegació de Lleida, s’ha posicionat en contra de la liberalització de les rebaixes i aposta per “un acord que sigui fruit del consens de tot el sector i respongui a les necessitats reals de comerciants i consumidors”. Així doncs, tot sembla indicar que aquesta serà l’última campanya tradicional d’estiu, que va donar el tret de sortida oficial ahir.

És un dels festius autoritzats d’obertura, a fi d’impulsar l’inici de les rebaixes

La nova llei de Comerç també preveu l’ampliació de les hores màximes d’obertura a la setmana, de 72 a 75.

Bona arrancada i el sector espera remuntar vendes Tant ahir, dia oficial d’inici de les rebaixes d’estiu, com divendres, jornada en què la majoria de comerços van anticipar els descomptes, van ser dos dies de força vendes i d’alta afluència de compradors. Així ho van indicar diversos propietaris d’establiments comercials de la ciutat, la qual cosa els fa confiar que aquesta campanya els ajudi a remuntar les vendes i la temporada. “A l’estiu, les vendes fluctuen més en cap de setmana perquè la gent marxa fora, però el clima agradable ha afavorit que molts lleidatans surtin de compres”, va explicar ahir Llorenç González, president de l’Eix Comercial, que ahir es va omplir també d’actuacions de bandes. A la Zona Alta va destacar la bona arrancada de rebaixes i esperen que es mantingui durant els propers dies. La Fecom va estimar que les vendes augmentarien entre un 2 i un 5%, depenent del sector, respecte a la campanya de l’any passat. Està previst que avui obrin diverses botigues aprofitant el diumenge d’obertura autoritzada.

Durant tot el dia, l’afluència de compradors va ser constant als comerços de l’Eix.

Durant tot el dia, l’afluència de compradors va ser constant als comerços de l’Eix.MAGDALENA ALTISENT

tracking