SEGRE

OPOSICIONS

Cent set aspirants opten a dos places d'agent de la Guàrdia Urbana

Aquest mes, la Paeria programarà les proves teòriques, físiques i psicotècniques

Urbans dirigint-se a la caserna de la Policia Local, al carrer Salmeron.

Urbans dirigint-se a la caserna de la Policia Local, al carrer Salmeron.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La convocatòria de dos places d’agent de la Guàrdia Urbana ha despertat molt interès, com acostuma a ser habitual, i fins aquest dilluns la Paeria tenia registrades cent set sol·licituds, la qual cosa suposa una concurrència de més de cinquanta per plaça. aquest dilluns finalitzava el termini oficial per formalitzar les peticions, però també és possible presentar-les en altres administracions, que després les remeten per correu administratiu a l’ajuntament, per la qual cosa la xifra final de candidats podria augmentar.

L’any passat també es van convocar dos places i s’hi van presentar cent trenta-dos aspirants, encara que a la primera prova del procés de selecció només van anar-hi cent un. L’any anterior, van ser cent seixanta els candidats, encara que llavors es van convocar tres vacants.

La regidora de Seguretat Ciutadana, Sara Mestres, va indicar que tenen la intenció de convocar totes les proves durant el mes de juliol, perquè els dos que obtinguin la millor qualificació s’incorporin al setembre a l’Escola de Policia de Catalunya per seguir-hi el curs corresponent, abans de poder exercir com a urbans.

La primera tria d’aquesta oposició és l’examen de cultura general i d’actualitat i el de temari específic, als quals els aspirants solen enfrontar-se el mateix dia i que habitualment suposa un raser important. Per exemple, el 2016, dels cent un que es van presentar a aquestes primeres proves, només cinquanta-sis van superar la de cultura general i quaranta van aprovar el temari específic.

Per ser policia local, també és necessari el nivell B de català, passar unes proves d’aptitud física a la pista municipal d’atletisme de les Basses, aportar un certificat mèdic i superar un test psicotècnic.

Preguntes d’actualitat, cultura general i també sobre Lleida L’any passat també es van convocar dos places i en la prova de cultura general i actualitat es van preguntar qüestions com ara quin esportista havia estat jutjat recentment per frau fiscal (Messi) o a quin museu està exposada la Mona Lisa de Leonardo da Vinci (Louvre). També hi va haver preguntes sobre Lleida, com ara quin títol va concedir el papa al santuari del Sant Crist de Balaguer (basílica menor) o quin equip va eliminar el Lleida Esportiu a la fase d’ascens a Segona A (Sevilla Atlètic).

tracking