SEGRE

AVALUACIÓ

Els alumnes presenten 448 reclamacions a l'estar disconformes amb la nota de selectivitat

Entre les 137 peticions de revisió d’examen i les 311 sol·licituds de nova correcció per un professor diferent || En global, augmenten només un 3,9% respecte a l’any passat, malgrat les queixes per Filosofia

Alumnes durant les proves de selectivitat del passat dia 13 de juny.

Alumnes durant les proves de selectivitat del passat dia 13 de juny.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Estudiants que els dies 13, 14 i 15 de juny van fer la selectivitat han presentat reclamacions pel fet d’estar disconformes amb la nota obtinguda en 448 exàmens. En concret, 137 peticions de revisió de les proves i 311 sol·licituds de doble correcció per part d’un altre professor diferent al que va fer la primera.

En global, el nombre és només un 3,9% més alt que les 431 peticions presentades després de les proves d’accés a la universitat de l’any passat, a pesar que aquesta vegada hi va haver múltiples queixes per una suposada correcció a la baixa de l’examen de Filosofia. De fet, la nota mitjana d’aquesta matèria a Catalunya va resultar finalment només tres dècimes inferior a la de l’any anterior (vegeu el desglossament).

A més, les xifres facilitades per la Universitat de Lleida no detallen les matèries dels exàmens sobre els quals s’han sol·licitat les revisions o dobles correccions, de manera que no és possible saber quin n’acumula més. Les resolucions de totes les peticions estan previstes per al proper dia 10. Les notes resultants de les reclamacions, en les quals només es revisen aspectes formals i possibles errors administratius, substitueixen la inicial i no poden ser més baixes.

En canvi, les qualificacions obtingudes després de la doble correcció són el resultat de la mitjana aritmètica entre la primera nota i la nova, i poden ser més baixes o més altes que l’original. Els alumnes que encara estiguin disconformes amb la nova qualificació tindran dos dies per presentar una reclamació de la doble correcció, que serà resolta el 18 de juliol.

Els alumnes lleidatans van liderar aquest any l’índex d’aprovats de selectivitat de tot Catalunya, amb un 95,49% (van suspendre només 75 dels 1.589 que s’hi van presentar). Van obtenir també la millor nota mitjana de la fase general de les proves, un 6,53, i la més alta d’accés a la universitat, un 7,16.

les claus

  • Reclamació. Els exàmens sobre els quals es presenta una reclamació no són corregits de nou, només se’n revisen qüestions relacionades amb aspectes formals i possibles errors administratius. La nova nota no pot ser més baixa que la inicial i serà la definitiva. No és possible sol·licitar alhora una doble correcció.
  • Doble correcció. Les proves són corregides per un professor diferent del que va fer la primera correcció. La nova nota serà una mitjana de les dos, substitueix la inicial i pot ser més baixa o més alta que l’obtinguda en primer lloc. Si la diferència és de dos punts o més, un tribunal efectuarà una tercera correcció i la nota serà una mitjana de les tres. 

Millor nota en Català i Castellà, i pitjor en Anglès La nota mitjana de l’examen d’Anglès a la selectivitat va ser un punt i mig més baixa que la de l’any passat. En el conjunt de Catalunya, els estudiants van treure un 6,09 en Anglès, davant del 7,52 de l’any passat. En canvi, en Català van pujar de 6,19 a 6,39 i en Castellà, de 6,25 a 6,57. Així mateix, els que van elegir Filosofia van obtenir una mitjana de 6,27, tres dècimes menys que l’any anterior (6,56), i els d’Història, un 6,73 davant del 6,85 del 2016. La fase general de la selectivitat es completa amb un altre examen d’una matèria obligatòria de modalitat, que pot ser Història de l’Art (amb una mitjana de 6,70, més alta que el 5,89 de l’any passat), Llatí (va passar de 6,87 a 6,91), Matemàtiques (va baixar de 6,78 a 6,38) o Matemàtiques aplicades a les Ciències Socials (va pujar de 6,22 a 6,55). La selectivitat consta també d’una fase específica, en la qual els estudiants s’enfronten a un màxim de tres proves més per apujar la nota d’accés a la universitat. Poden escollir entre una vintena de matèries. Entre aquestes, Dibuix Tècnic, l’única la nota mitjana de la qual no va arribar al cinc (es va quedar en un 4,74).

tracking