SEGRE

SEGURETAT

L'Ampa de l'escola bressol de Balàfia demana pilones i vigilància

Per evitar que circulin cotxes i arran d’“algun perill d’atropellament” per als vianants

Vista del carrer per a vianants Lérida de Colòmbia, on els pares demanen instal·lar pilones retràctils.

Vista del carrer per a vianants Lérida de Colòmbia, on els pares demanen instal·lar pilones retràctils.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Ampa de l’escola bressol municipal de Balàfia ha presentat una petició a la Paeria per reclamar més seguretat a l’entorn del centre educatiu, l’accés del qual s’ubica al carrer Lérida de Colòmbia.

En concret, insten el consistori a estudiar algun sistema físic, com ara pilones retràctils, que impedeixi el pas de vehicles en aquest tram de vial per a vianants, entre els carrers Enric Pubill Lo Parrano i Sabadell. “Hem tingut algun ensurt d’algun petit, al qual gairebé han atropellat. Entenem que les pilones serien factibles, perquè aquest tram no compta amb cap entrada de pàrquing ni tampoc amb cap zona de càrrega i descàrrega”, explica Albert Font-Tarrés, president de l’Ampa, que afegeix que als carrers adjacents ja hi ha habilitats espais per a aquesta funció.

Així mateix, l’Ampa creu que la seguretat dels petits, extensible a tots els transeünts, es veuria reforçada amb la presència d’agents de la Guàrdia Urbana a les hores d’entrada i de sortida de la guarderia, “com n’hi ha als accessos de molts col·legis de la ciutat”.

De fet, el Mirasan, ubicat a escassos metres de distància, acostuma a comptar amb agents de la Urbana als voltants. L’Ampa ha dirigit la petició a les àrees d’Urbanisme, Seguretat Ciutadana i Educació de l’ajuntament de Lleida.

Quatre centres exigeixen mesures urgents contra la calor La calor persisteix a les aules que encara segueixen actives amb casals com Estiu de Petits o Estiu de Joc. Per aquesta raó, la Federació d’Associacions de Pares de Catalunya (Fapac) a Lleida i les Ampa les escoles bressol de Ronda-la Mercè, Albarés i Balàfia, així com la de l’escola Pinyana, demanen mesures d’urgència efectives per a aquest estiu. Reclamen sistemes de ventilació complementaris, més àrees d’ombra als patis i elaborar un pla d’actuació en cas d’emergències que inclogui “el trasllat a altres instal·lacions condicionades” quan no es puguin garantir els 27 graus que marca la llei per al lloc de treball. En l’escrit dirigit a Ensenyament i la Paeria, insten també a construir els nous centres (com el de Pinyana) a partir de criteris d’eficiència energètica.

tracking