SEGRE

MEDI AMBIENT

La Paeria retira les algues del riu i expedienta la CHE per no fer-ho

Assegura que aquesta actuació subsidiària tindrà un cost d’uns 100.000 euros || Una barca amfíbia talla les plantes, es treuen del curs i es reciclen com a adob

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La retirada d’algues del tram urbà del riu Segre va començar a la fi aquest dimarts. La Paeria, a través de l’empresa Tot Servei la Noguera, va iniciar els treballs a l’altura del pont dels Instituts amb una màquina amfíbia i seguirà fins a les comportes de la Mitjana.

L’ajuntament ha obert un expedient a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE), a qui considera que correspon aquesta actuació, que tindrà un cost aproximat de 100.000 euros. En una recent reunió, l’alcalde, Àngel Ros, va demanar a responsables de la CHE que eliminessin els macròfits i, “al no haver-ho fet, la Paeria se n’ha fet càrrec subsidiàriament”.

Retirar l’excés d’aquestes plantes és important per lluitar contra la presència de mosquits i la mosca negra, després de les reiterades queixes en aquest sentit que hi ha hagut a Pardinyes i Cappont, entre altres barris. 

La barca amfíbia talla les algues i el corrent les arrossega fins a una retenció formada per una corda i unes barnilles, on s’acumulen, i una retroexcavadora i dos operaris les van traient del curs. Després es pleguen, es deixen assecar i es porten a un centre de compostatge, on es reciclen com a adob.

Ramon Giribet, un responsable de l’empresa encarregada de retirar els macròfits, va assegurar que aquest estiu n’hi ha al voltant d’un terç més que fa dos anys.

La màquina amfíbia que talla les algues que proliferen al Segre al seu pas per la capital.

La màquina amfíbia que talla les algues que proliferen al Segre al seu pas per la capital.MAGDALENA ALTISENT

La màquina amfíbia que talla les algues que proliferen al Segre al seu pas per la capital.

La màquina amfíbia que talla les algues que proliferen al Segre al seu pas per la capital.MAGDALENA ALTISENT

tracking