SEGRE

NORMATIVA

La Paeria busca els propietaris de més de 4.500 nínxols del cementiri

Actualment desconeix els titulars del dret funerari i els seus hereus o beneficiaris tenen noranta dies per acreditar-ho || Si no, revertiran a l’ajuntament

Vista d’un dels departaments del cementiri de Lleida.

Vista d’un dels departaments del cementiri de Lleida.S.E.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria desconeix actualment el titular del dret funerari de més de 4.500 nínxols repartits per diferents departaments del cementiri. Per això, ha publicat un anunci al tauló d’edictes de l’ajuntament i al Butlletí Oficial de la Província a través del qual busca persones que acreditin ser beneficiàries o hereves d’aquests nínxol.

Tenen noranta dies hàbils per acreditar que ho són presentant la documentació corresponent a l’Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana. En cas de no fer-ho, els nínxols revertiran al consistori. I és que el dret funerari té una vigència de 99 anys i, una vegada expira, si no és renovat, torna a ser municipal.

En total, al cementiri hi ha més de vint mil nínxols en disset departaments i els que n’acumulen més de titular desconegut són els de Nostra Senyora de Montserrat, amb 647, Sant Lleïr (582), Sant Jordi (536) i Sant Josep (501). Els segueixen els de Sant Pere (473), Sant Jaume (457), Sant Crist (428), Santa Maria (366), Sant Miquel (314) i Sant Cristòfol (130).

A molta distància, es troba el departament Ecumènic, amb 35, així com els de Verge Blanca (22), Sant Anastasi (10) i Santa Cecília (21). Precisament, la Paeria tenia previst demolir aquest últim departament, el segon més antic del cementiri, al considerar que el seu estat és ruïnós.

No obstant, el procés està momentàniament paralitzat arran de les queixes d’un grup d’afectats i a l’espera d’un informe de la comissió tècnica de Patrimoni i del pronunciament del consell municipal d’aquest àmbit.

les claus

  • Departaments amb més nínxols sense titular. Nostra Senyora de Montserrat, amb 647, és el que més n’acumula, així com Sant Lleïr (582), Sant Jordi (536), Sant Josep (501), Sant Pere (473), Sant Jaume (457), Sant Crist (428), Santa Maria (366) i Sant Miquel (314).
  • Informes sobre Santa Cecília. En aquest departament només hi ha actualment 21 nínxols de titular desconegut. La Paeria preveia enderrocar-lo, però el procés està parat fins que s’hi pronunciïn la comissió tècnica i el consell municipal de Patrimoni. 
tracking