SEGRE

ENSENYAMENT

El nivell d'anglès dels alumnes de Primària i ESO de Lleida millora fins a sis punts

Segons els resultats de les proves de competències bàsiques || En català i en ciència i tecnologia, obtenen les millors notes de tot Catalunya i, en matemàtiques, també superen la mitjana

Alumnes de sisè de Primària, a punt d’iniciar les últimes proves de competències.

Alumnes de sisè de Primària, a punt d’iniciar les últimes proves de competències.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El nivell d’anglès dels alumnes de sisè de Primària i de quart d’ESO de Lleida ha millorat en un any gairebé sis i tres punts, respectivament, segons indiquen les proves de competències bàsiques. Els primers han passat d’una nota de 75,3 l’any passat a 81, i els segons, de 73 a 75,8, en tots dos casos per sobre de la mitjana.

En tot cas, els resultats són similars a tot Catalunya i el president del Consell d’Avaluació del Sistema Educatiu, Joan Mateo, ho va atribuir a un augment de l’interès social i d’esforç en els centres, amb canvis metodològics que han reforçat les competències comunicatives.

De fet, els estudiants lleidatans superen la mitjana en totes les matèries avaluades i en català obtenen la millor nota de Catalunya: un 78,3 els de sisè de Primària i un 76,3 els de quart d’ESO (encara que aquests han baixat respecte a l’any passat).

En castellà, han aconseguit un 74,3 i un 78,4, respectivament, i en matemàtiques, un 78,8 i un 72,1. A l’ESO es va avaluar per primera vegada la competència cientificotecnològica i Lleida lidera la classificació amb un 67,8, dos punts per sobre de la mitjana.

El curs vinent hi haurà comprensió oral en català i castellà i una prova externa d’anglès

En el conjunt de Catalunya, en totes les matèries se superen per primera vegada els setanta punts a Primària (el llindar que marca l’aprovat) i a l’ESO hi arriben gairebé totes, menys la competència cientificotecnològica (65,9), per la qual cosa el departament d’Ensenyament preveu fomentar aquesta àrea, sobretot entre les noies.

Mateo va destacar els bons resultats de les escoles rurals, sobretot les de les comarques de Lleida, mentre que als centres d’alta complexitat socioeconòmica les notes són deu punts més baixes que a la resta. Va reconèixer que només en la competència cientificotecnològica han superat l’objectiu de tenir menys del 15% dels alumnes sense arribar al nivell bàsic, i va recordar que el 2018 l’haurien d’assolir a totes les proves.

Com a novetat, el curs vinent s’avaluarà la comprensió oral en català i castellà, amb la supressió del dictat, mentre que la comprensió lectora abordarà la capacitat de discernir entre la molta informació a la qual es té accés en l’actualitat.

Per exemple, es presentaran dos textos i es preguntarà als alumnes quin creuen que es basa en opinions i quin en dades. Així mateix, el novembre d’aquest any hi haurà una prova externa, similar a les Pisa, per avaluar el nivell d’anglès amb estàndards europeus a l’acabar l’ESO.

els resultats

  • Català. Els alumnes lleidatans de sisè de Primària han obtingut la millor nota de Catalunya, un 78,3 (l’any passat va ser un 76,8). Els de quart d’ES O també lideren la classificació, però amb una nota menor, un 76,3 (aquests baixen respecte al 2016, quan van aconseguir un 78,9).
  • Castellà. Els de sisè han aconseguit un 74,3, just en la mitjana catalana i un punt menys que l’any anterior. En canvi, els de quart d’ESO han obtingut un 78,4, més que la mitjana i dos punts per sobre del resultat de l’exercici passat.
  • Anglès. La nota de sisè de Primària en aquesta matèria és la més alta de totes les proves, un 81. La mitjana de Catalunya és 79,7 i els alumnes de Lleida van aconseguir només un 75,2 el 2016. Els de quart d’ES O han tret un 75,8, més que la mitjana (74,2) i que l’any passat (73).
  • Matemàtiques. Els de Primaria han baixat de 79,8 a 78,8, encara que la seua nota és millor que la mitjana, i els d’ESO han pujat de 69,5 a 72,1.
  • Cientificotecnològica. Amb un 67,8, han aconseguit el millor resultat de Catalunya. 
tracking