SEGRE

FOCS

Demanen establir perímetres de llaurat per prevenir incendis

Bombers i Rurals reclamen la col·laboració de pagesos i alcaldes || Alerten de l’elevat risc després d’una primavera amb altes temperatures i escasses pluges

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, i el cap dels Bombers de la Regió d’Emergències de Lleida, Joan Josep Bellostes, van demanar aquest divendres a alcaldes i agricultors que delimitin el perímetre de les poblacions i masies mitjançant el llaurat dels camps que les envolten per frenar les flames en cas d’incendi.

Aquesta tècnica, van explicar, permet als Bombers dedicar-se exclusivament als treballs d’extinció de l’incendi sense haver de protegir la població i, d’aquesta manera, apagar abans el foc. Bellostes va posar com a exemple d’aquesta autoprotecció l’incendi de la setmana passada als Plans de Sió.

Les flames es dirigien al nucli de Pelagalls, però els camps llaurats les van aturar. Bellostes i Farré van fer aquestes declaracions després de la reunió setmanal que mantenen els responsables de Bombers, Mossos, Agents Rurals i Protecció Civil de coordinació de la campanya forestal.

Farré va destacar les altes temperatures de la primavera passada i l’escassa pluviometria i va demanar la “col·laboració de tots”. Per la seua part, el cap dels Agents Rurals a Lleida, Llorenç Ricou, va afirmar que amb les condicions actuals no es plantegen prohibir collir a les hores centrals del dia. Les comarques de la Noguera, Segarra, Urgell i Alt Urgell estaven aquest divendres en fase de prealerta.

Tècnica per apagar focs agrícoles amb el camió en marxa Els Bombers han consolidat a Lleida una nova tècnica per poder sufocar incendis agrícoles que sovint ocorren en camps ja sembrats, on cremen rostolls amb poc combustible, però que avancen amb molta rapidesa i que poden acabar afectant superfícies forestals. Joan Josep Bellostes, cap de l’Àrea d’Operacions de la Regió d’Emergències de Lleida, va explicar aquest divendres que es tracta d’una tècnica desenvolupada pels bombers de Cervera que consisteix a tirar aigua amb el vehicle en marxa, de manera que els permet treballar a la mateixa velocitat que avança el foc. Segons Bellostes, aquesta tècnica s’aplica amb vehicles autobomba comuns amb una instal·lació fixa de mànegues que permet als bombers treballar amb rapidesa i encerclar el foc amb més facilitat.

Prevencio

PrevencioMAGDALENA ALTISENT

tracking