SEGRE

FORMACIÓ ESTIVAL

Estiu multilingüe

Prop de 250 alumnes omplen la desena de cursos d’idiomes que imparteix aquest mes l’EOI i els d’anglès són els més sol·licitats amb molta diferència || Assentar coneixements, aprendre una nova llengua o ser més competent en el mercat laboral, les motivacions principals

Els cursos d’anglès són els que desperten més interès entre l’oferta formativa de l’EOI.

Els cursos d’anglès són els que desperten més interès entre l’oferta formativa de l’EOI.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

En total, dos-cents trenta-set alumnes assisteixen diàriament a les aules de l’EOI i més de la meitat ho fa per millorar les habilitats d’expressió oral i escrita en anglès. De fet, sis dels onze cursos són d’anglès; dos, de francès; dos més, d’alemany, i un, de xinès.

“He acabat la carrera d’ADE i Dret i per accedir a molts llocs de treball del meu sector professional és indispensable dominar l’anglès. Vull reforçar sobretot l’speaking, em falta desimboltura”, explica Paula Jové, estudiant del nivell 5 d’anglès.

En els cursos estivals, es fomenten els debats i s’organitzen sortides culturals fora de l’aula

També Irene i Lúa, que aquest curs han finalitzat quart d’ESO, s’han decidit per reforçar l’anglès. “L’any que ve, ens agradaria treure’ns el First Certificate i preferim fer un esprint a l’estiu, quan tenim més temps”, expliquen, mentre que Anna s’ha decantat pel francès, ja que l’ha estudiat durant el curs i “així el mantinc”, sosté.

Com a novetats, aquest any l’EOI estrena un curs d’iniciació al xinès i un d’anglès per a joves de 14 i 15 anys (ja que l’oferta formativa estàndard és a partir dels 16). En funció de la resposta dels alumnes de l’idioma oriental, la direcció plantejarà obrir un curs regular a partir de l’octubre. “Ens faria molta il·lusió, però dependrà de la demanda”, subratlla Sole Sebastia, directora de l’EOI. Una de les estudiants que s’han atrevit amb el repte del xinès és Sònia Justribó. “Em fascinen els idiomes, n’he fet alguns d’intensius d’estiu a l’EOI i aquest any m’he decantat pel xinès. M’atreu molt i és completament diferent, no té res a veure amb les llengües llatines”, assenyala. Per la seua banda, Xavier diu que va ser l’“atracció cultural” el que el va portar a apuntar-se a aquest curs de xinès.

Per fer-ho més dinàmic i amè, la planificació dels cursos d’estiu de l’EOI també inclou sessions fora de l’aula, com per exemple una visita a la Fundació Sorigué o una pel·lícula en versió original al Funatic, per fomentar posteriorment el debat a classe. “Són quatre hores al dia, fa calor i els alumnes volen aprendre divertint-se, per això intentem innovar”, explica Sebastia.

En el cas del programa formatiu Llengües a l’estiu de la Universitat de Lleida, aquest mes de juliol són 102 els participants en els cursos d’anglès, italià i català. En concret, 62 estudien anglès, en els tres nivells diferents que s’ofereixen; uns altres 16 s’han decidit per l’italià, i 24, pel català.

En un món cada vegada més globalitzat i competitiu, els idiomes són un dels factors determinants que poden marcar la diferència en el currículum i decantar la balança en un procés de selecció, coincideixen a apuntar els experts, si bé és cert que l’exigència dependrà del sector professional en qüestió.

Les administracions també han intervingut en l’assumpte per fomentar l’aprenentatge d’idiomes estrangers, així com els centres educatius. És el cas de l’institut Joan Oró amb WhatsEp, un projecte d’immersió lingüística de l’anglès consistent a implementar progressivament aquest idioma com a llengua vehicular a l’ESO.

Un altre centenar d’alumnes, en l’oferta de la UdL

Aprofitar els mesos d’estiu per reforçar la formació i les aptituds lingüístiques és un clàssic. Així ho reflecteix l’enorme varietat d’acadèmies, centres i institucions educatives que organitzen classes d’idiomes a l’estiu, en els seus múltiples formats, suports o horaris.

Els cursos d’anglès són els que desperten més interès entre l’oferta formativa de l’EOI.

Els cursos d’anglès són els que desperten més interès entre l’oferta formativa de l’EOI.ITMAR FABREGAT

tracking