SEGRE

TRÀNSIT

Trànsit planteja apujar les multes per parlar pel mòbil al volant

Enviar un whatsapp al volant és una conducta que pot sortir molt cara.

Enviar un whatsapp al volant és una conducta que pot sortir molt cara.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La directora del Servei Català de Trànsit (SCT), Eugenia Doménech, va proposar ahir que en la pròxima reforma de la llei de Trànsit s’apugin les sancions per utilitzar el mòbil mentre es condueix, perquè és “una infracció que causa una elevadíssima accidentalitat amb víctimes”.

Doménech va explicar que mantenen reunions amb la Direcció General de Trànsit (DGT), que ha mostrat la seua voluntat de revisar la llei per tal d’introduir canvis en les infraccions de forma consensuada.

“Hi ha infraccions a les quals caldria donar més importància”, com ara l’ús del mòbil, que actualment és una infracció greu que comporta una multa de 200 euros i la pèrdua de dos punts.

D’altra banda, Doménech es va mostrar d’acord a fixar per als conductors professionals i per als novells una taxa d’alcoholèmia de 0 –ara és de 0,15 mg/l–, ja que està en la línia del que fan altres països. Sobre els límits de velocitat, va afirmar que “no és el moment d’augmentar la velocitat”, i va recordar que el 16% dels accidents amb víctimes són per velocitat excessiva o inadequada.

tracking