SEGRE

PARTIDES

L'Horta vol més seguretat i càmeres per evitar furts

Insta la Paeria a estudiar-les com a complement a la vigilància policial || El pla d’usos de l’àrea, en fase participativa

La comissió municipal de l’Horta se celebra cada mes.

La comissió municipal de l’Horta se celebra cada mes.AJUNTAMENT DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els veïns de l’Horta, a través del nou president de la comissió municipal de l’àrea, David Melé, van reclamar seguir per la coordinació entre els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana per reduir els furts i intents de robatori als habitatges i propietats de la zona. “Hem plantejat instaurar algun tipus de mesures de seguretat, com càmeres, que complementin la vigilància dels agents”, va remarcar Melé, encara que van deixar en mans dels experts la concreció del dispositiu que pogués ser més efectiu.

Com va publicar aquest diari, diversos veïns han estat víctimes en les últimes setmanes en el Camí de la Mariola. En aquest sentit, el PDeCAT va demanar reforçar la vigilància mentre no arribin més efectius de Mossos i va reclamar revisar el conveni de seguretat.

Respecte al pla d’usos de l’Horta, que precedirà la futura ordenança municipal d’aquesta àrea, s’ha iniciat el procés participatiu online perquè els veïns puguin fer propostes sobre aquest document de base.

El període acabarà el proper 17 d’agost. En aquest sentit, ERC va demanar celeritat a l’equip de govern i va recordar que el pla d’usos hauria d’estar acabat ja.

Estudi sobre les condicions laborals dels 400 temporers L’Horta necessita al voltant de 400 persones per cobrir la campanya de la fruita, segons xifres del SOC, que també destaca la curta durada i la intermitència dels contractes d’aquests temporers. Així es va exposar aquest dilluns en la comissió municipal de l’àrea, que va aprovar dur a terme un estudi en profunditat sobre les condicions de vida d’aquests temporers, a petició de la Crida, que sol·licita analitzar la procedència dels treballadors, les seues necessitats d’habitatge i el nombre d’allotjaments destinats a la campanya. En aquest sentit, insten el consistori a prendre mesures per fer complir les normatives de salubritat i seguretat dels allotjaments. D’altra banda, ERC recorda que 49 habitatges de l’Horta no disposen d’aigua potable.

tracking