SEGRE

BARRIS

Queixes per una invasió de coloms a Ciutat Jardí a causa de l'Arborètum

Alerten que són centenars, sobretot en cases a prop del jardí botànic, i denuncien brutícia i problemes higiènics || Demanen mesures a la Paeria i la Generalitat

La façana d'una casa de Ciutat Jardí, amb diversos coloms ahir.

La façana d'una casa de Ciutat Jardí, amb diversos coloms ahir.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els veïns de Ciutat Jardí denuncien sentir-se impotents davant de la “plaga de coloms” que pateixen des de fa anys i que s’ha vist agreujada des de la posada en marxa de l’Arborètum, ja que “representa l’hàbitat perfecte per a aquestes aus”.

Els propietaris dels habitatges més pròxims a l’equipament asseguren que els coloms es compten per centenars i denuncien els problemes de brutícia i danys que provoquen als desaigües, canals i teulades, així com les conseqüències perjudicials higièniques i sanitàries associades a aquests animals.

Han instal·lat gàbies i punxes anticoloms per minvar la presència de les aus, però no disminueixen

“La situació és insostenible. Hem instal·lat elements per dissuadir la seua presència, com gàbies a les terrasses superiors per capturar-les, punxes anticoloms a les façanes o reixes per evitar que es colin per la xemeneia o canonades, però no donen resultat”, lamenta un veí afectat.

Per això, la comunitat de veïns més afectada ha sol·licitat formalment a la Paeria l’aplicació de mesures efectives per eradicar el problema i preveuen fer el mateix al departament de Salut.

“Les nostres teulades s’han convertit en autèntics centres d’operacions per als coloms”, assegura un altre veí, que afegeix que són els propietaris els que han de fer-se càrrec del cost de la majoria d’aquestes actuacions, com la neteja de canonades.

Per la seua banda, Antoni Tahull, president veïnal de Ciutat Jardí, va indicar ahir que el problema comença a estendre’s a altres zones del barri. En aquest sentit, a la pròxima reunió prevista amb Fèlix Larrosa i Xavier Rodamilans per abordar la urbanització dels carrers de l’Arborètum també reclamarà la urgència d’aplicar alguna alternativa legal per eradicar aquest problema. “A casa meua vam haver de col·locar una xarxa de protecció a la xemeneia”, explica.

La façana d'una casa de Ciutat Jardí, amb diversos coloms ahir.

La façana d'una casa de Ciutat Jardí, amb diversos coloms ahir.LLEONARD DELSHAMS

La façana d'una casa de Ciutat Jardí, amb diversos coloms aquest dilluns.

La façana d'una casa de Ciutat Jardí, amb diversos coloms aquest dilluns.SEGRE

tracking