SEGRE

SERVEIS

Assentament a la falda de la Seu Vella a pesar d'ampliar l'alberg

Els veïns i l’oposició demanen més mesures per allotjar els temporers

Part de l’assentament muntat a la falda de la Seu Vella ahir al matí.

Part de l’assentament muntat a la falda de la Seu Vella ahir al matí.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La mateixa nit de dimecres, quan la Paeria va ampliar de vuitanta a 136 les places disponibles per allotjar temporers a l’alberg Jericó, diversos treballadors de la campanya de la fruita (o aspirants a ser-ho) van dormir en un assentament habilitat a la falda de la Seu Vella.

Aquest dijous a primera hora continuaven descansant a la parada, pròxima al parc de Santa Cecília, i es podia veure roba neta i estesa i algunes pertinences a terra. Un veí del Barri Antic va indicar que a les set del matí va veure uns altres dos temporers dormint en bancs de la plaça Cervantes, amb el seu equipatge al costat.

El consistori va optar per activar el decret que autoritza la sobreocupació de l’hostal del carrer Tallada dimecres després de constatar la nit anterior que catorze persones dormien al carrer. Val a recordar que aquesta possibilitat estava prevista des de l’inici de la campanya i s’intentarà prioritzar les urgències, els treballadors que busquin feina o les situacions particulars que els educadors de carrer determinin.

Per la seua part, el grup municipal d’ERC va manifestar ahir que “sobreocupar” Jericó no és la solució, “al barrejar-se diferents perfils d’usuaris” i va advocar per crear un alberg per a temporers de gestió municipal.

La Crida ha reivindicat en reiterades ocasions aquesta alternativa, després d’estimar que uns 150 temporers amb contracte de treball no disposen d’allotjament a Lleida ciutat.

Tècnics del consistori també duran a terme, segons es va decidir en l’última comissió municipal de l’Horta, un estudi sobre les condicions laborals i d’allotjament dels aproximadament 400 temporers que treballen a les explotacions agràries de les partides.

Part de l’assentament muntat a la falda de la Seu Vella ahir al matí.

Part de l’assentament muntat a la falda de la Seu Vella ahir al matí.ITMAR FABREGAT

tracking