SEGRE

ENQUESTA

Plena ocupació per als titulats de la UdL en Medicina, Enginyeria Mecànica i Biomedicina

Els metges són els que cobren un sou més elevat, amb una mitjana de 2.479 euros bruts al mes

L’última fira d’ocupació de la UdL.

L’última fira d’ocupació de la UdL.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Tots els graduats per la Universitat de Lleida (UdL) en Ciències Biomèdiques, Medicina i Enginyeria Mecànica tenen feina. Així ho reflecteix un estudi de l’AQU Catalunya sobre la inserció laboral dels titulats universitaris, impulsat per les mateixes universitats a través dels consells socials. L’estudi determina que la inserció en aquestes tres titulacions és del 100%, en tots els casos per sobre de la mitjana catalana, que se situa en el 86,3%, el 96% i el 91,5%, respectivament.

També és molt elevada la inserció dels graduats en Enginyeria Informàtica, un 97,10%; Educació Social (97%); Infermeria (96,60%), i Arquitectura Tècnica (95,6%). Aquestes dades són fruit d’una macroenquesta efectuada durant el primer trimestre d’aquest any a 17.458 titulats de grau, 8.747 de màster i 1.510 de doctorat de tot Catalunya, que van obtenir el títol majoritàriament entre els anys 2011 i 2013. Aquestes xifres representen el 48,1 per cent de la població de referència.

L’estudi indica també el sou mensual dels titulats (calculat després de treballar dotze mesos) i constata que el més elevat és el dels graduats en Medicina, amb una mitjana de 2.479 euros bruts al mes. El segueixen el dels enginyers informàtics, amb 2.063, i mecànics, amb 1.940.

A l’altre extrem se situa el dels titulats en Educació Infantil, amb una mitjana de 885 euros bruts mensuals. Precisament, aquest col·lectiu és el que menys treballa a jornada completa (únicament un 28,90%), igual que els educadors socials (43%) i els graduats en Educació Primària (54%).

L’enquesta no analitza totes les titulacions de la Universitat de Lleida. Així, no inclou dades de Fisioteràpia, Comunicació Audiovisual o Psicologia, per exemple, i tampoc té en compte altres carreres perquè els titulats són pocs i no considera representativa la mostra. És el cas de les filologies, Geografia, Història i Història de l’Art.

Mercat laboral

  • Contactes i internet, vies per trobar feina. Molts dels titulats van trobar la primera feina gràcies a contactes personals o familiars o bé a través d’internet. Els percentatges varien segons les titulacions. Per exemple, un 62,5% de graduats en Educació Social diu haver trobat feina a través de contactes davant d’un 26,3% en Biomedicina. Així mateix, un 33,3% dels graduats en Biomedicina la va obtenir per internet, davant de només un 6,3% en Dret.
  • La majoria treballa al cap de 3 mesos de graduar-se. La majoria dels graduats de les carreres analitzades per l’Agència per la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU) afirma que tenia feina al cap de com a màxim tres mesos d’haver acabat els estudis. Els enginyers agraris i els informàtics lideren el rànquing amb un 89,5% i un 88,6%, respectivament. Els titulats en Administració i Direcció d’Empreses els van al darrere, amb un 84,1 per cent. 
tracking