SEGRE

COMERÇ CENTRE HISTÒRIC

Plantegen parades d'aliments i de degustació al Mercat del Pla

La Paeria analitza si la proposta de JamStores s’ajusta als requisits de la concessió

El Mercat del Pla va tancar a finals de març després d’un període de liquidació.

El Mercat del Pla va tancar a finals de març després d’un període de liquidació.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La concessionària que gestiona el Mercat del Pla, JamStores, planteja convertir l’equipament en un mercat d’alimentació i degustació de productes agroalimentaris, a l’estil del mercat de San Antón de Madrid, per exemple. Segons ha pogut saber aquest diari, aquesta és la nova proposta de negoci que ha presentat a la Paeria per substituir l’outlet de roba, que va tancar a finals de març, i que té per objectiu contribuir a la dinamització del Centre Històric de la ciutat.

Fonts municipals van afirmar que estudien si aquesta iniciativa s’ajusta a les característiques de la concessió, per la qual cosa efectuen una anàlisi tècnica i jurídica. En funció del resultat de l’informe, l’ajuntament prendrà una decisió respecte a la proposta de Jamstore.

Aquesta firma va guanyar el concurs públic convocat per la Paeria el 2013 per explotar i gestionar el Mercat del Pla durant 25 anys. Aquesta mateixa empresa és la que dos vegades a l’any converteix el barri industrial d’Igualda en botigues efímeres de moda en el marc del REC.0.

Després que l’ajuntament rehabilités l’edifici modernista del mercat, va obrir l’abril del 2014 amb una oferta d’outlets en què anaven rotant firmes diverses i després, el setembre de l’any passat, es va convertir en un espai multimarca que no ha acabat de funcionar. El Pla és el degà dels mercats municipals de Lleida. Va tancar el 2003, després d’haver-se estat esllanguint durant els últims anys. El 2006, el consistori va convocar un primer concurs per reflotar el mercat, habilitant-hi un supermercat i parades de venda, però finalment va quedar en res.

“L’ideal seria aprofitar la idoneïtat de la ubicació, al costat de la Seu Vella i del futur parador, com un lloc gastronòmic de plaer per als lleidatans i els turistes”, explica un veí.

Els veïns ja havien proposat, abans de l’‘outlet’, aquest ús

Veïns del Barri Antic recorden que una de les seues propostes inicials per reflotar el Mercat del Pla, abans que fos un outlet de moda, va ser precisament convertir-lo en un mercat de productes alimentaris de proximitat, amb llocs de degustació i fins i tot amb algun lloc d’informació turística.

tracking