SEGRE

EQUIPAMENTS

Rajoy inaugurarà dijous que ve el parador del Roser, amb 53 habitacions i 28 empleats

No obstant, encara no estarà en funcionament per a hostes || El procés de selecció del personal segueix en marxa, però Paradors Nacionals ja no rep més inscrits per als diferents llocs

Rajoy inaugurarà dijous que ve el parador del Roser, amb 53 habitacions i 28 empleats

Rajoy inaugurarà dijous que ve el parador del Roser, amb 53 habitacions i 28 empleatsLleonard Delshams

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El president del Govern estatal, Mariano Rajoy, inaugurarà dijous vinent, dia 20, el parador nacional de turisme ubicat a l’antic convent del Roser, al carrer Cavallers, segons ha pogut saber aquest diari i va confirmar el diputat del PP per Lleida, José Ignacio Llorens.

No obstant, encara no estarà en funcionament per a hostes, ja que el procés de selecció encara està en marxa i, almenys fins aquest divendres, no era possible reservar cap estada.

Paradors Nacionals, l’empresa que gestiona l’equipament que compta amb 53 habitacions dobles, continua amb el procés de selecció que estima que s’allargarà durant l’estiu, ja que també preveu formar els nous empleats fins i tot amb breus estades en altres paradors.

En total es contractaran 28 treballadors, la qual cosa va provocar una allau d’inscripcions en les diferents categories professionals. Prova d’això és que només un mes després que es publiquessin les 28 ofertes de treball (a les àrees de cuina i restauració, recepció, manteniment, administració) ja no accepten més aspirants i durant les primeres dos setmanes s’havien superat “amb escreix” el centenar d’inscrits.

L’obra de l’hotel turístic va quedar acabada al novembre (es va iniciar el març del 2010) i des d’aleshores s’ha anat adjudicant a diferents empreses el subministrament d’equipament de cuina, mobiliari i decoració. En total, la inversió en el parador assoleix els 12,9 milions, ja que va ser adjudicat per 11,6, però cal sumar-hi 700.000 € de l’equipament.

El convent acollia l’antic convent dominic del Roser i ha estat reformat per complet per acollir aquest parador turístic. Així, el claustre ha estat cobert i acull la sala d’estar i l’església, amb una cúpula, s’ha convertit en el menjador.

S’ha de recordar que, una vegada es posi en funcionament l’equipament, tant el menjador com la cafeteria estaran oberts a tota la ciutadania. Al llarg d’aquests set anys, les obres van tenir diversos retards com a conseqüència de les restriccions pressupostàries.

les claus

  • Característiques. El parador del Roser, al carrer Cavallers, disposa de 53 habitacions dobles situades al voltant del claustre, que ha estat cobert i que acull una sala d’estar i cafeteria.
  • Inversió. Els treballs per convertir l’edifici en parador nacional de turisme van començar el 2010 i van finalitzar el novembre de l’any passat. La inversió, entre les obres i l’equipament, és de 12,9 milions d’euros. Serà el quart de la província, després dels d’Arties, Vielha i la Seu d’Urgell.

IMATGES

Rajoy inaugurarà dijous que ve el parador del Roser, amb 53 habitacions i 28 empleats

Rajoy inaugurarà dijous que ve el parador del Roser, amb 53 habitacions i 28 empleatsLleonard Delshams

Un dels espais interiors del parador nacional de turisme del Roser.

Un dels espais interiors del parador nacional de turisme del Roser.LLEONARD DELSHAMS

tracking