SEGRE

JUSTÍCIA TRIBUNALS

Condemnada a pagar 152.000 euros per un accident mortal al polígon

La conductora del turisme contra el qual va xocar la moto de la víctima el 2013 || L’Audiència l’absol penalment, però diu que va fer una maniobra imprudent

Imatge presa poc després de l’accident, que va tenir lloc el març del 2013.

Imatge presa poc després de l’accident, que va tenir lloc el març del 2013.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha condemnat una conductora a pagar un total de 152.000 euros d’indemnització a la parella i als pares d’una motorista de 28 anys que van morir el 2013 al col·lidir amb el vehicle de l’acusada al polígon El Segre. No obstant, la sentència l’absol de la falta d’homicidi per imprudència lleu a l’aplicar-li la reforma del Codi Penal, malgrat que reconeix que va fer una maniobra imprudent per incorporar-se a la circulació i que va motivar el xoc amb la motocicleta de la víctima. Els fets van tenir lloc el març de l’any 2013 a l’avinguda Indústria, a l’altura de la fàbrica de la San Miguel. Segons consta a la sentència, el turisme que va causar l’accident estava aparcat en bateria. Per incorporar-se a la circulació va fer “una maniobra antireglamentària de gir a l’esquerra” que “no es va efectuar a gran velocitat”, però que “va motivar que interceptés la normal circulació de la motocicleta i provoqués el gravíssim i irreparable accident”. I és que a conseqüència del xoc, que va ser passades les deu de la nit i amb pluja, la motorista va patir ferides molt greus i va ser traslladada a l’Arnau, on va morir poques hores després.

La investigació de les causes de l’accident va acabar al jutjat penal número 1 de Lleida, on el magistrat va absoldre la conductora d’una falta d’homicidi comès per imprudència lleu a l’aplicar de forma retroactiva la llei 1/2015 de reforma del Codi Penal i que derogava les faltes. No obstant, en la via de responsabilitat civil, sí que la condemnava a indemnitzar la parella de la víctima amb 126.160 euros, el pare amb 10.513 i la mare amb aquesta mateixa quantitat més gairebé uns altres 5.000 euros per les despeses del sepeli i del valor de la motocicleta. La progenitora va presentar un recurs davant de l’Audiència al considerar que no es tractava d’una falta, sinó d’un delicte. Tanmateix, el tribunal provincial lleidatà el va desestimar al considerar que va quedar descartada la gravetat en la imprudent maniobra de la conductora acusada perquè no es va fer a gran velocitat i perquè la presència d’un vehicle després d’ella que va fer el mateix moviment “li van reduir la visibilitat i li van impedir adonar-se de la motocicleta”.

tracking