SEGRE

EDUCACIÓ AVALUACIÓ

Puja la nota de 113 exàmens de selectivitat per les reclamacions

Un 25% de les 448 peticions de revisió i doble correcció, i en 51 casos baixen

Estudiants durant la selectivitat del mes de juny passat.

Estudiants durant la selectivitat del mes de juny passat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els alumnes que es van enfrontar a la selectivitat al juny a la Universitat de Lleida (UdL) van presentar peticions de revisió en 448 exàmens, i en 113 casos han aconseguit millorar la nota. En canvi, en uns altres 51 la revisió els ha fet abaixar la qualificació obtinguda inicialment i en 284 no hi ha hagut modificació. La UdL no va matisar a quants estudiants afecten aquests canvis de notes, ja que cadascú pot reclamar en diversos exàmens. Tampoc van concretar de quines matèries són les proves recorregudes.

Els estudiants han d’especificar en el moment en què demanen revisió d’examen si presenten només una reclamació, que significa revisar aspectes formals però no una nova correcció, o bé volen una doble correcció, que suposa que un altre professor diferent corregeixi la prova i la nova nota resulta de la mitjana de les dos correccions. Els alumnes lleidatans van sol·licitar doble correcció per a 307 exàmens i en 101 casos van aconseguir millorar la nota i la van abaixar en els 51 citats. També van presentar reclamació per a 141, dels quals 12 van augmentar la qualificació.

Una millora en la selectivitat, encara que sigui només unes dècimes, incrementa la nota d’accés (la formen un 60% la mitjana de Batxillerat i un 40% la de selectivitat) i pot permetre als estudiants accedir als estudis desitjats. El dia 12 es van fer públiques les notes de tall i a la Universitat de Lleida la més alta és la de Medicina, amb un 12,311. Aquesta titulació és de nou la més sol·licitada de la Universitat de Lleida, amb 521 peticions en primera opció (i 2.822 en global) per a 110 places, i se situa com la desena carrera més demandada de tot Catalunya. En total, la UdL té assignats 2.250 alumnes.

tracking