SEGRE

ECONOMIA

Bonificació del 80% de l'IBI d'edificacions agràries de l'Horta afectades pel 'cadastràs'

Acord del govern del PSC amb Cs i PP per a les que fins ara estaven exemptes de pagar aquest impost || Per a la quota de l’any vinent els interessats podran demanar-la fins al 31 de març

Vista aèria de part de l’Horta de la ciutat de Lleida.

Vista aèria de part de l’Horta de la ciutat de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria bonificarà un 80% l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) de les edificacions de naturalesa rústica de l’Horta “indispensables per al desenvolupament d’explotacions agrícoles, ramaderes, forestals o anàlogues” que fins ara no tributaven.

Es tracta de les construccions afectades pel denominat cadastràs, és a dir, a les que actualment el Cadastre atribueix un valor cadastral mentre que abans n’estaven exemptes. Per exemple, magatzems per a eines agràries o arquetes de reg.

El govern del PSC, amb el suport dels grups de Ciutadans i PP, ha acordat aquesta bonificació del 80 per cent de la quota íntegra de l’IBI d’aquestes edificacions “afectades pel procés de regularització cadastral al considerar-les d’especial interès”. La primera tinenta d’alcalde, Montse Mínguez, va indicar que espera comptar amb el suport de la resta de l’oposició.

L’ajuntament ha atès prop de 400 persones afectades per la regulació cadastral

Aquesta proposta es debatrà en la comissió d’Economia d’aquesta setmana i en el ple de final de mes, i per portar-la a terme és necessari modificar l’ordenança fiscal que regula aquest impost.

Els titulars de construccions agràries afectades per aquest cadastràs interessats en aquesta bonificació l’hauran de sol·licitar a l’ajuntament per escrit, aportant els documents que així ho justifiquin, i els efectes seran per a l’any següent de la sol·licitud. No obstant, per bonificar la quota del 2018 es podrà demanar fins al 31 de març del mateix any.

Mínguez va remarcar que aquesta mesura no afectarà les construccions de l’Horta que el Cadastre ha tret a la llum ara amb les seues inspeccions, com poden ser piscines, segons habitatges en una mateixa finca que no havien estat declarats o la conversió de casetes o magatzems en xalets.

De tota manera, la tinenta d’alcalde va assegurar que són “pocs” casos. Així mateix, va precisar que aquesta bonificació no afectarà l’IBI rústic i urbà convencional de l’Horta.

Els veïns de l’Horta estan rebent notificacions d’Hisenda amb els nous valors cadastrals, que en alguns casos consideren desmesurats i en d’altres, directament erronis, com és el cas de coberts de plàstic tributats com a construccions agràries.

Per a aquests casos hi ha obert un període d’al·legacions. La Paeria ha atès prop de quatre-centes persones afectades. Per rebre assessorament sobre aquesta qüestió, és necessari demanar cita prèvia a través del telèfon 973 700 603.

Modificació del pressupost per apujar el sou un 1% a funcionaris La comissió municipal d’Economia també debatrà sobre una modificació del pressupost municipal d’aquest any que inclourà l’increment d’un 1% de la nòmina dels funcionaris. La tinenta d’alcalde de l’àrea d’Economia, Montse Mínguez, va assenyalar que tindrà efecte en la nòmina del juliol i que l’import global destinat a aquest augment, que no va precisar, procedeix del fons de contingència de l’ajuntament. Aquest 1 per cent d’augment en la retribució dels funcionaris està recollit en els últims Pressupostos Generals de l’Estat. El sou dels treballadors públics va estar retallat o congelat entre els anys 2010 i 2015 i en l’exercici anterior ja es va incrementar en el mateix percentatge que pujarà aquest any. En aquest sentit, el ministeri d’Hisenda i Funció Pública ja va determinar que el pagament de l’1 per cent més als treballadors públics de l’Estat s’havia de tramitar a la nòmina del mes de juliol.

tracking