SEGRE

TRIBUNALS

Condemnat a sis anys de presó per enganyar dones per prostituir-les

L’Audiència de Lleida considera que la còmplice només les acompanyava i li imposa sis mesos de presó || Les obligava a tornar 3.000 € pel viatge des de Veneçuela

L’acusat, durant el judici celebrat el passat 28 de juny a l’Audiència de Lleida.

L’acusat, durant el judici celebrat el passat 28 de juny a l’Audiència de Lleida.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha condemnat a sis anys de presó el propietari de dos pubs a la ciutat per enganyar dones veneçolanes amb ofertes de treball a la capital del Segrià i obligar-les a prostituir-se als bars que regentava.

L’acusat va ser jutjat el passat 28 de juny juntament amb la seua exparella, una jove veneçolana de 26 anys, a la qual l’Audiència imposa només sis mesos de presó, davant dels set anys que demanava la Fiscalia, al considerar que la seua funció es limitava a anar a buscar les joves a Caracas o a l’aeroport de Madrid, però que, una vegada a Lleida, la seua relació amb elles s’acabava.

La sentència es basa en les revelacions d’una testimoni protegida, víctima dels acusats, que va assenyalar en el judici que l’home li havia ofert venir a Lleida per treballar com a cambrera i que va accedir-hi a causa de la seua difícil situació econòmica, ja que havia enviudat i tenia una filla menor a càrrec.

Per viatjar fins a Lleida, l’acusat els pagava el viatge i els donava la documentació necessària per a l’entrada a Espanya. Una vegada aquí, tanmateix, els deia que havien contret amb ell un deute de 3.000 euros pel viatge i l’estada, en un pis de la seua propietat, i que havien d’exercir la prostitució en un dels seus dos locals per pagar-l’hi.

Segons la testimoni, les condicions eren que havien de cobrar 50 euros per cada servei sexual, dels quals rebrien la meitat, així com el 50% de les consumicions dels clients. Tanmateix, segons la víctima, tots els diners se’ls quedava l’acusat.

Durant el judici, els dos processats es van acusar mútuament i l’home va assenyalar que va ajudar les joves a vindre des de Veneçuela perquè es dedicaven a la compravenda de roba, versió a la qual l’Audiència no dóna cap credibilitat.

Per aquests fets, la Fiscalia sol·licitava set anys de presó per a cada un dels acusats pels delictes de tràfic d’éssers humans en concurs amb prostitució coartiva. Uns delictes que l’Audiència imposa a l’acusat, amb una condemna de sis anys de presó, però que rebaixa en el cas de la dona, a la qual castiga amb només sis mesos de presó per un delicte d’immigració il·legal. Així mateix, l’home haurà d’indemnitzar la testimoni protegida amb 3.000 euros.

tracking