SEGRE

TRIBUNALS

Dos anys de presó per tocaments a una nena en un portal de Cappont

També condemnen l’acusat a no atansar-se a la menor durant 24 mesos

El condemnat, el passat 12 de juliol a l’Audiència de Lleida.

El condemnat, el passat 12 de juliol a l’Audiència de Lleida.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència Provincial de Lleida ha condemnat a dos anys de presó un home per haver fet tocaments a una nena d’onze anys al portal de l’edifici on els dos residien, a Cappont. La sala també prohibeix a l’home, O.M.C.G., de 46 anys, comunicar-se o atansar-se a menys de 100 metres de la menor durant dos anys per un delicte d’abús sexual.

El condemnat –que podria evitar l’ingrés a la presó si no té antecedents al no superar la pena els dos anys– va negar els fets durant el judici i va dir que només acariciava el gos que la nena portava en braços perquè li agraden molt els animals i col·labora amb una protectora.

La sala, tanmateix, considera provat que, amb l’excusa d’acariciar el gos, va aprofitar per tocar els pits i els genitals de la nena, a qui va barrar el pas quan aquesta va intentar fugir. Els fets van tenir lloc el 29 de juny del 2016 sobre dos quarts de vuit de la nit. La Fiscalia demanava tres anys de presó i la defensa en va sol·licitar l’absolució.

Durant el judici es van visualitzar les imatges de les càmeres de seguretat instal·lades a l’escala. S’hi va poder veure com la nena entrava al portal i es trobava amb l’agressor. En les imatges es va poder apreciar com l’acusat impedia el pas a la nena i com baixava la mà dreta per tocar-la, quan el gos estava més amunt perquè la nena el portava en braços, tal com va explicar també el mosso d’esquadra que va analitzar l’enregistrament.

Per la seua part, la mare de la nena va explicar en el judici que ella arribava de treballar quan la menor sortia del portal i que se la va trobar plorant i molt nerviosa i que al preguntar-li què li passava, li va dir que li havia passat una cosa “molt forta”.

Al cap d’una estona, va afegir, li va explicar els fets i des d’aleshores, durant un temps no va voler pujar a l’ascensor ni sortir a passejar sola amb el gos, si no l’acompanyava la seua germana. La psicòloga va declarar que el relat de la nena era centrat en el temps i l’espai i congruent, i per tant li donava credibilitat.

La declaració de la menor també va resultar “plenament creïble” per a la sala, tant en la forma com en el fons, ja que “va oferir un relat coherent, detallat i plenament convincent que, a més a més, va ser corroborat a través del contingut de les càmeres de seguretat instal·lades al portal de l’edifici”, per la qual cosa ha condemnat l’agressor.

tracking