SEGRE

Detingut a Lleida un ciutadà holandès fugit des de gener passat i reclamat per homicidi al seu país

El fugitiu, seguint un pla preconcebut, va disparar a un famós empresari d’Heerenveen (Holanda) amb una arma de foc a l’aparcament d’un estadi de patinatge sobre gel.

Vista aèria de part de la ciutat de Lleida, amb la Seu Vella al fons.

Vista aèria de part de la ciutat de Lleida, amb la Seu Vella al fons.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents de la Policia Nacional han detingut a Lleida a un ciutadà holandès, sobre qui pesava una ordre Europea de detenció i entrega per homicidi, dictada per les autoritats Judidicales d’Holanda, concretament pel jutjat de Groningen.

Els fets pels quals el detingut era reclamat van succeir el gener d’aquest any a l’aparcament de l’estadi de patinatge sobre gel, Thialf, a la localitat d’Heerenveen (Holanda). La mata sortia de l’aparcament amb el seu vehicle quan va veure un home que li requeria la seua atenció, simulant necessitar ajuda. En aturar-se per socórrer-lo va observar que es tractava d’un individu amb qui havia tingut disputes econòmiques en el passat, qui de forma immediata va treure una arma de foc i va disparar, ferint-lo a la mà dreta de la víctima que havia iniciat la fugida amb el seu vehicle, però col·lidint contra diversos cotxes estacionats.

En sortir ferit del vehicle va prosseguir la fugia a peu, sent seguit pel seu agressor, qui va sembrar el terror i el caos entre els nombrosos assistents al partit, ja finalitzat, que marxaven tranquil·lament i ordenadament als seus domicilis.

Al cap de pocs moments va arribar la policia holandesa i diversos equips d’emergències que havien estat alertats, socorrent i assistint a la víctima, que va passar diverses hores al quiròfan i a alguns assistents al partit per atacs de pànic.

Importància de la col·laboració policial internacional

L’agressor va fugir d’Holanda i ha romàs des d’aleshores parador desconegut, activant-se la col·laboració internacional amb la Policia Nacional per procedir a la seua localització i detenció, atès que es tenien sospites que pogués trobar-se ocult a Espanya o Portugal. Durant els primers mesos, la víctima i la seua família van romandre recloses al seu domicili holandès per temor a què el fugitiu tornés per matar-los. Va ser precisament el passat dimecres quan va poder ser identificat i detingut per policies de la Unitat de Drogues i Crim Organitzat de la comissaria provincial de Lleida, gràcies a l’intercanvi d’informació entre les policies d’ambdós països.

Els fets van tenir una gran repercussió en premsa escrita, televisió i xarxes socials, degut fonamentalment a la notorietat de la víctima, un reconegut empresari d’Heerenveen, director d’una gran empresa de la ciutat i patrocinador de l’equip de patinatge de la mateixa i també al fort dispositiu policial muntat en el moment de succeir els fets, com a conseqüència del caos i confusió generat i el desplegament policial posterior per a la recerca del fugitiu. Tots els mitjans es van fer eco dels fets i van mostrar la fotografia del fugitiu, que ha estat ingressat a la presó per ordre judicial.

L’operació s’ha dut a terme per la Unitat de Drogues i Crim Organitzat de la Brigada Provincial de Policia Judicial de la Comissaria Provincial de Lleida.

tracking