SEGRE

URBANISME

El pont Universitat 'perdrà' la mitjana per incloure carril bici a la calçada cap a Cappont

Les obres seran a l’agost, comportaran reasfaltar el viaducte i la Paeria intentarà no interrompre per complet el trànsit || Preveu també passos de vianants per connectar plaça Espanya amb el pont

El pont Universitat 'perdrà' la mitjana per incloure carril bici a la calçada cap a Cappont

El pont Universitat 'perdrà' la mitjana per incloure carril bici a la calçada cap a CappontSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El pont de la Universitat tindrà un canvi important a partir de l’agost, ja que la mitjana que separa els carrils serà eliminada per guanyar espai i poder incorporar un carril bici.

El tinent d’alcalde de l’àrea d’Urbanisme, Fèlix Larrosa, va detallar que estarà situat a la calçada a la dreta del viaducte, per on passen els vehicles que van cap a Cappont. “Serà un carril bici d’anada i tornada i a l’avinguda Estudi General que segueix el pont també estarà alineat a la dreta”, va assenyalar.

El consistori adequarà carril bici des de plaça Espanya i avinguda Catalunya pel mateix costat

D’aquesta manera, els carrils de circulació de vehicles al pont de la Universitat es desplaçaran i s’hauran de reasfaltar, per la qual cosa serà necessari tallar el trànsit en algun moment.

Larrosa va indicar que intentaran mantenir al màxim algun carril obert per no interrompre per complet la circulació, ja que és una artèria viària molt utilitzada. Precisament, l’ajuntament ha programat aquesta obra per al mes agost per mininizar les molèsties al ser un mes amb menys circulació a causa de les vacances.

La Paeria també preveu incorporar carril bici a l’avinguda Catalunya i la plaça Espanya, des d’on connectarà amb el pont Universitat. Per aquest motiu, serà al costat dret del carrer per facilitar la continuïtat lineal del recorregut per als ciclistes.

Així mateix, el tinent d’alcalde va explicar que preveuen dotar de “continuïtat per als vianants” aquest punt amb un pas de vianants per creuar el carril de la plaça Espanya davant del supermercat Esclat, la prolongació de la vorera cap a la zona on hi ha uns pals per a banderes i un altre pas de vianants fins al pont.

També desplaçaran uns metres la parada d’autobús ubicada ara al costat de l’Esclat. Les obres a la plaça Espanya s’abordaran una vegada finalitzin les del pont de la Universitat, mentre que les de plaça Catalunya s’iniciaran al novembre o al desembre.

Promoció de l'ús de la bicicleta En l’últim ple de la Paeria va prosperar per unanimitat la moció d’Enbiciperlleida- BACC per promoure l’ús de la bicicleta. Es va acordar millorar la seguretat del carril bici amb mesures de segregació respecte a la resta de vehicles que circulen per la calçada i instal·lar més aparcabicis, finalitzar en aquest mandat l’eix d’Agrònoms a la Bordeta, revisar l’ordenança per facilitar l’ús de la bici, campanyes per fomentar la convivència amb altres modes de transport i comunicar-se amb els usuaris abans de prendre decisions sobre la seua mobilitat.

La Paeria eliminarà la mitjana del pont Universitat i habilitarà carril bici d'anada i tornada a la calçada de la dreta, al costat del campus.

La Paeria eliminarà la mitjana del pont Universitat i habilitarà carril bici d'anada i tornada a la calçada de la dreta, al costat del campus.ITMAR FABREGAT

tracking