SEGRE

INAUGURACIÓ

Uns 150 independentistes protesten contra Rajoy i l'“humiliant” parador

Ho veuen una ofensa a les víctimes del 1707

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Prop de 150 persones convocades per l’esquerra independentista van protestar aquest dijous, a escassos metres del parador del Roser i davant d’un gran desplegament de Mossos d’Esquadra, contra la inauguració d’aquest “hotel de luxe” i contra la presència del president del Govern, Mariano Rajoy.

Consideren “una humiliació a la memòria històrica” el nou parador i van reivindicar destinar l’edifici a usos públics com a símbol de resistència davant de les tropes borbòniques el 1707, va explicar Laia Villafranca, portaveu de l’Esquerra Independentista (Arran Lleida, CUP-Crida per Lleida, Endavant Ponent i SEPC).

La Crida va criticar la neteja a fons del barri i l’arrest de 20 temporers per la visita de Rajoy

De fet, la placa que recorda aquest moment històric està ubicada gairebé davant de la placa inaugural del parador. “L’1 d’octubre, votarem”, “Mariano i Ros, feixistes tots dos” o “El parador, especulació”, van ser algunes de les consignes que van cridar els manifestants concentrats en les confluències dels carrers Major amb Cavallers que van intentar sense èxit, a causa de la presència policial, aproximar-se a l’edifici per diversos carrers adjacents.

La Crida va criticar la vigilància policial al Barri Antic per la visita de Rajoy i va denunciar la neteja a fons del barri i l’arrest d’una vintena de temporers la nit anterior.

La Paeria va replicar que Paradores és una empresa pública i que el 2005 el ple va aprovar per unanimitat de PSC, CiU, ERC, PP i ICV la desafectació del Roser i renunciar al seu usdefruit per ubicar el parador.

Els manifestants, a la confluència dels carrers Major i Cavallers, davant d’una barrera de mossos.

Els manifestants, a la confluència dels carrers Major i Cavallers, davant d’una barrera de mossos.MAGDALENA ALTISENT

tracking