SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Detingut a Lleida per un tiroteig a Holanda que va desfermar el pànic

L’home, de 57 anys, està acusat de disparar a un empresari en un estadi de la ciutat de Heerenveen || Està reclòs a Ponent a l’espera de ser extradit

Fotografia del dia que van ocórrer els fets, el passat 7 de gener, a la ciutat de Heerenveen.

Fotografia del dia que van ocórrer els fets, el passat 7 de gener, a la ciutat de Heerenveen.POLITIE HEERENVEEN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Policia Nacional va detenir dimecres a la ciutat de Lleida un ciutadà holandès de 57 anys reclamat per la Justícia del seu país a l’estar acusat d’intentar matar un conegut empresari de la ciutat de Heerenveen el gener passat. Segons van informar ahir fonts policials, el detingut va prestar declaració davant del jutjat de Lleida i va ingressar al Centre Penitenciari de Ponent per ordre de l’Audiència Nacional fins que sigui extradit a Holanda.

Els fets que van causar aquesta detenció es van produir el mes de gener passat a l’aparcament de l’estadi de patinatge sobre gel, Thialf, a la localitat holandesa de Heerenveen. La víctima sortia de l’aparcament amb el seu vehicle després d’un partit d’hoquei quan va veure un home que li requeria la seua atenció, simulant necessitar ajuda. A l’aturar-se per socórrer-lo, es va adonar que es tractava d’un individu amb qui havia tingut disputes econòmiques i que aquest treia una arma de foc i li disparava, ferint-lo a la mà dreta.

L’individu va sembrar el pànic al disparar a la víctima després d’un partit d’hoquei sobre gel

La víctima va intentar fugir amb el cotxe però va acabar xocant contra alguns vehicles aparcats, per la qual cosa va prosseguir a peu mentre era perseguit per l’agressor. Les autoritats holandeses assenyalen que l’atacant va causar el pànic entre els nombrosos assistents al partit, que van presenciar l’escena. Els serveis d’emergències van atendre el ferit, que va haver de ser intervingut quirúrgicament, i diversos assistents al partit per atacs d’ansietat.

Després dels fets, l’agressor va fugir d’Holanda i les autoritats l’han estat buscant fins a la data fins que la Unitat de Drogues i Crim organitzat de la comissaria provincial de Lleida va procedir al seu arrest el passat 19 de juliol. Durant els primers mesos de la investigació, la víctima, director d’una gran empresa i patrocinador de l’equip local d’hoquei, i la seua família van estar reclosos al seu domicili.

tracking