SEGRE

EQUIPAMENTS

El xalet dels Camps Elisis serà un restaurant i acollirà actes lúdics

Els tècnics de la Paeria ultimen el plec de clàusules administratives per treure’l a concurs a la tardor || Recull les aportacions veïnals del procés participatiu

El xalet està buit des del 31 d’octubre, al tancar la discoteca després d’acabar la concessió municipal.

El xalet està buit des del 31 d’octubre, al tancar la discoteca després d’acabar la concessió municipal.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La reobertura del Xalet dels Camps Elisis va agafant forma i els tècnics municipals ultimen el plec de clàusules administratives per treure a concurs l’explotació de l’edifici, que la Paeria espera fer al setembre o a l’octubre. L’equipament modernista acollirà un restaurant, amb horari d’obertura bàsicament diürn i la previsió és que pugui acollir també activitats culturals i lúdiques d’àmbit familiar.

“Recull totes les aportacions veïnals fetes durant el procés participatiu. Ara els tècnics estan acabant de redactar el document, que haurà de validar l’àrea de contractació abans de treure’l a concurs”, va explicar Rafael Peris, regidor de Comerç i Turisme.

En el procés participatiu es van imposar els usos de restauració i de lleure per a aquest edifici modernista

En principi, serà un sol operador el que s’encarregarà de l’explotació de l’emblemàtic edifici, va apuntar Peris, encara que després l’adjudicatari pugui acordar col·laboracions amb entitats culturals i lúdiques per tal de complementar l’oferta de restauració als Camps Elisis.

S’ha de recordar que una seixantena de ciutadans van participar en el procés participatiu impulsat per la Paeria a petició de la Crida. Durant la recollida de propostes, un 58 per cent apostava per donar-li usos de lleure i restauració i un 32% es decantava pels culturals i educatius.

El nou museu també implicarà la reurbanització de rambla Ferran i actuacions al barri  

La comissió d’Urbanisme d’aquest divendres també va informar que és imminent la licitació del pla estratègic de viabilitat i revitalització del mercat de Fleming, a instàncies dels seus paradistes, que demanen accions per dignificar l’espai i atreure nous compradors.

Així mateix, està pendent de licitar els dos estudis comercials: un sobre el pla estratègic del comerç a la ciutat i un altre sobre l’impacte social de les grans superfícies comercials, aquest últim a petició de l’oposició.

Iniciatives

  • La Paeria demana una ajuda d’un milió per millorar el Barri Antic. L’ajuntament ha sol·licitat una subvenció de 1.089.000 euros a la Generalitat per promocionar turísticament i urbanísticament el Centre Històric i, més concretament, els entorns de la Seu Vella i del call jueu. Així ho va confirmar aquest divendres el tinent de Turisme, Rafael Peris, que va afegir que la línia d’ajuda serviria per portar a terme obres d’accessibilitat i de millora de la senyalització al barri. Aquest projecte l’han elaborat conjuntament les àrees de Turisme i d’Urbanisme.
  • El departament de Santa Cecília del cementiri, bé cultural. La Paeria ha iniciat els tràmits perquè el departament de Santa Cecília del cementiri municipal, d’on està previst enderrocar la majoria dels nínxols a causa del seu estat ruïnós, sigui declarat Bé Cultural d’Interès Local (Bcil). Ho contempla la nova proposta de catàleg de béns protegits. Precisament ERC va demanar aquesta protecció, que no va arribar a votar-se. En canvi, els republicans van celebrar el compromís del PSC de presentar l’esborrany de l’ordenança de paisatge a la tardor.
  • El PP demana més reunions amb els veïns de Camp d’Esports. El PP va presentar una proposta de resolució per sol·licitar a l’equip de govern que expliqui als veïns de Camp d’Esports “de forma clara i precisa” el projecte del Parc de les Arts. Joan Vilella va indicar que el PSC espera que acabi el període d’al· legacions, ampliat fins al dia 1 d’agost, per prendre una decisió i Larrosa va subratllar que estan oberts al diàleg. Els veïns han presentat una moció per demanar la retirada del projecte (vegeu la pàgina 40).

Llum verda per licitar les obres del Morera a l’antiga Audiència Nou pas endavant per convertir l’antiga Audiència de la rambla Ferran amb la seu del Museu Morera. I és que la comissió d’Urbanisme d’aquest divendres va informar favorablement sobre la licitació dels treballs de rehabilitació i adequació, que compten amb un pressupost garantit de 4,8 milions d’euros. El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Fèlix Larrosa, va valorar amb satisfacció aquest nou avenç que contribuirà a “potenciar la capitalitat de Lleida des d’un punt de vista cultural i patrimonial” i va destacar que és un clar exemple dels beneficis de la col·laboració entre administracions. De fet, les obres del Morera les finançaran la Paeria, la Diputació de Lleida (510.000 euros), la Generalitat (amb un milió d’euros en tres anualitats), el ministeri de Cultura (encara per confirmar la quantia) i els ajuts europeus del fons Feder (1,97 milions). Larrosa també va subratllar que representarà un “abans i un després” de la urbanització de la rambla Ferran i de les actuacions urbanístiques que es portaran a terme al barri de Noguerola. El projecte del nou museu d’art ha estat elaborat pel director de l’equipament, Jesús Navarro, juntament amb l’arquitecte municipal Jaume Terès i l’empresa museogràfica Croquis. En aquest sentit, totes les sales d’exposicions (que s’ubicaran a la primera, segona i tercera planta) estan plantejades tenint en compte una museografia flexible, neutra i accessible. La planta baixa acollirà la botiga i els espais especials d’interpretació dels continguts del museu amb el visitant, mentre que la quarta planta emmagatzemarà les reserves de la col·lecció del museu, la majoria de les quals seran visitables. La cinquena i última planta acollirà una sala polivalent, l’aula didàctica i una terrassa mirador. Val a recordar que el personal municipal ubicat actualment a l’antiga Audiència es distribuirà en diferents seus com Mercolleida, el Pal·las o l’edifici municipal del carrer Tallada.

tracking