SEGRE

SOBIRANISME

El PP veu “antidemocràtica” l'ANC per l'acte del “terrorista” Otegi

Aquest dimecres a les 20.00 al Teatre Principal, al costat del republicà Tardà

Arnaldo Otegi.

Arnaldo Otegi.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El coordinador general d’Euskal Herria-Bildu, Arnaldo Otegi, protagonitzarà avui dimecres al Teatre Principal de Lleida, a les 20.00 hores, l’acte polític Catalunya & Euskadi: dos països, un objectiu, organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Lleida. L’acompanyarà el diputat d’Esquerra Republicana Joan Tardà, portaveu d’aquesta formació al Congrés dels Diputats.

El grup municipal d’ERC a la Paeria va anunciar aquest dimarts que al matí, a les 12.30 hores, organitzarà una “visita institucional” per a Otegi a l’ajuntament, encara que no serà un acte oficial, ja que el govern de la ciutat no va tenir en compte la proposta que li va fer aquesta formació la setmana passada per convidar-lo formalment a una recepció a la Paeria.

La presència a Lleida del dirigent abertzale va aixecar dures crítiques per part de la presidenta provincial del Partit Popular, Marisa Xandri, que va recordar el seu passat polític. “Que un terrorista com Otegi vingui a Lleida a donar lliçons en forma de conferència demostra que el separatisme català és un moviment antidemocràtic i que els seus promotors no tenen cap respecte a la memòria de les víctimes del terrorisme”, va afirmar la diputada popular.

“Els independentistes porten a Lleida un dels individus que més dolor, por i mal ha causat a la gent de bé d’aquest país notre, Espanya, en les últimes tres dècades. És una vergonya”, va afegir.

L’acte al Teatre Principal ha aixecat una gran expectació i les invitacions es van esgotar ja fa dies. La xarrada, en l’organització de la qual també col·laboren Òmnium Cultural, l’Ateneu Popular de Ponent i l’associació Súmate, estarà moderada per la periodista Laia Riverola i comptarà amb una petita actuació musical del cantautor Joan Baró.

tracking