SEGRE

URBANISME

Solar 'aparcat' en ple centre

Les males herbes proliferen a la parcel·la de Magisteri a l’espera que es liciti el nou pàrquing || Les obres de demolició de l’antiga facultat van acabar al febrer

Estat que presentava ahir el solar de l’antiga facultat de Magisteri, entre Bonaire i Camp de Mart.

Estat que presentava ahir el solar de l’antiga facultat de Magisteri, entre Bonaire i Camp de Mart.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El solar que va acollir la històrica facultat de Magisteri sembla més un descampat al mig de la ciutat que un terreny preparat per allotjar un aparcament de pagament, que és l’ús provisional que la Generalitat, propietària del terreny, preveu donar al recinte.

I és que a la finca, de 5.225 metres quadrats, hi proliferen actualment les males herbes i presenta un estat d’abandó total a l’espera que la conselleria d’Economia ultimi l’expedient de licitació per arreglar-la com a pàrquing. Fonts del Govern van assenyalar que esperen tenir adjudicat el concurs abans d’acabar l’any i la previsió és que aculli dos-centes places d’aparcament.

Veïns i comerciants de la zona veuen amb incredulitat la inoperatividad de l’administració. “A part que l’aparcament és provisional, el mur de formigó de dos metres d’alçada per tancar-lo és indecent. Els carrers Sant Martí i Camp de Mart són dos dels accessos principals al millor monument que tenim a Lleida, la Seu Vella.

"Aquest tipus de tancat no l’haurien permès a qualsevol capital de província”, va lamentar aquest dimarts Salvador, d’una farmàcia de la zona. De fet, diversos veïns van mostrar el seu rebuig de la tanca, al considerar que crearà inseguretat una vegada estigui operatiu el pàrquing.

L’edifici de Magisteri estava en desús des del 1993, després de detectar-hi bigues amb aluminosi. Després de vint-i-tres anys tancat i un litigi per la propietat de l’immoble entre Paeria i Generalitat, el Govern va començar la demolició de l’antiga facultat el setembre de l’any passat i les obres es van allargar fins a mitjans de febrer.

tracking