SEGRE

SINISTRALITAT

Trànsit proposa pràctiques obligatòries per a motoristes

Davant l’elevada sinistralitat, amb 7 víctimes aquest any a Lleida || Interior planteja senyalitzar revolts perillosos i taxa 0 d’alcohol

Accident mortal d’un motorista el juny passat a Torrefeta.

Accident mortal d’un motorista el juny passat a Torrefeta.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El conseller d’Interior, Joaquim Forn, i la directora del Servei Català de Trànsit, Eugenia Doménech, van proposar aquest dimarts que sigui obligatori (ara no ho és) passar per l’autoescola per obtenir el carnet de moto per rebre classes i fer pràctiques, a més d’una taxa 0 d’alcohol per a motoristes, com a mesures per reduir la sinistralitat d’aquest col·lectiu a les carreteres catalanes.

En el que va d’any, set persones han perdut la vida després d’un accident de moto a Ponent, mentre que els permisos per conduir motos s’han incrementat significativament en els últims anys.

Així ho van assenyalar aquest dimarts després de la reunió del grup de treball sobre motoristes de la conselleria, que ha fet una anàlisi dels vint-i-vuit accidents mortals que han tingut lloc aquest any a Catalunya, amb vint-i-nou morts.

A les carreteres lleidatanes, prop del 30% de les víctimes en accidents de trànsit en el que va d’any han estat motoristes. L’últim es va produir el passat 8 de juliol, a Montferrer i Castellbò.

Per reduir aquesta sinistralitat, Interior i Trànsit van presentar una sèrie de propostes que elevaran a la DGT en un moment en el qual s’està debatent un canvi en la llei de Seguretat Viària. Entre les mesures, la Generalitat aposta per incrementar la formació, amb l’obligació que els motoristes passin per l’autoescola abans de treure’s el carnet, així com ampliar el programa Formació 3.0, dirigit a motoristes habituals.

Durant aquests cursos, Trànsit ha detectat que els errors més habituals són falta de tècnica en la frenada i del control i la trajectòria en els revolts. En aquest sentit, una de les propostes és senyalitzar de forma específica per als motoristes els revolts que poden ser perillosos per al col·lectiu. També es vol fer una prova pilot de carrils segregats. En els últims sis anys, els permisos de conduir motocicletes han augmentat més d’un 50% a les comarques lleidatanes.

tracking