SEGRE

LABORAL

Una vaga anul·la una vintena de trens a Lleida aquest divendres

Convocada pel sindicat minoritari CGT tant a Renfe com a Adif

Imatge d’arxiu d’una altra jornada de vaga l’any passat a l’estació del ferrocarril de Lleida.

Imatge d’arxiu d’una altra jornada de vaga l’any passat a l’estació del ferrocarril de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una vaga convocada pel sindicat CGT, minoritari dins del comitè d’empresa de Renfe i Adif, per a aquest divendres afectarà una vintena de trens amb parada a Lleida, que ja tenen la venda bloquejada. Així, està previst que quedin suprimits sis trens entre Lleida i Barcelona (l’Avant de les 09.00; l’Alvia de les 12.03; un altre Avant a les 13.13; dos Regionals a les 15.45 i les 16.07, i un AVE a les 21.31) i set més en sentit contrari (un Alvia a les 07.30; dos Regionals a les 12.03 i les 14.03; dos Avant a les 14.10 i les 18.40; un altre Regional a les 19.22, i un AVE a les 20.00).

L’anul·lació d’aquests trens també afecta les altres parades previstes de cada comboi, de manera que el nombre de recorreguts anul·lats és molt superior. A més, se suprimeixen dos Regionals entre Lleida i Madrid, dos més de Saragossa i quatre entre Cervera i Lleida.

Als viatgers afectats per trens anul·lats, Renfe els oferirà, sempre que sigui possible, viatjar en un altre tren en l’horari més aproximat a l’adquirit. A més, si no desitgen fer el viatge, també podran anul·lar o canviar per a una altra data el bitllet sense cap cost.

En el conjunt de l’Estat, la companyia ferroviària ha cancel·lat un total de 274 trens AVE i de Mitjana i Llarga Distància a causa de la vaga, segons la resolució de serveis mínims aprovada per Foment i feta pública aquest dimarts per la companyia.

Els serveis mínims assoleixen el 77 per cent dels combois AVE i de Llarga Distància, el 65 per cent dels de Mitjana Distància i el 20 per cent dels de mercaderies. Per a Rodalies, aquests serveis mínims es mouen entre un màxim del 75 per cent en hora punta i un 50 per cent durant la resta del dia.

Les claus

  • Vaga. La convoca divendres, a Renfe i Adif, el sindicat minoritari CGT contra “el desmantellament del ferrocarril públic i la destrucció d’ocupació en el sector ferroviari”. Reclama potenciar l’ocupació pública, frenar externalitzacions i recuperar poder adquisitiu.
  • Afectació. Està previst que quedin afectats tretze trens entre Lleida i Barcelona, quatre a Cervera, dos a Madrid i dos més a Saragossa, encara que el nombre de trajectes afectats és molt superior, ja que cada tren para a diverses estacions. 
tracking