SEGRE

SOBIRANISME

Arnaldo Otegi: “El procés català és irreversible i el decidirà la gent”

El dirigent abertzale critica a Lleida que l’utilitzin per identificar l’independentisme amb l’“eix del mal” || Tardà crida a votar en la “jornada històrica” de l’1 d’octubre

Otegi i Tardà, ahir abans de l’acte al Teatre Principal, amb una pancarta de l’ANC que demana el vot favorable per a la independència.

Otegi i Tardà, ahir abans de l’acte al Teatre Principal, amb una pancarta de l’ANC que demana el vot favorable per a la independència.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Davant d’un Teatre Principal ple de gom a gom amb 800 persones, el coordinador general d’Euskal Herria-Bildu, Arnaldo Otegi, va defensar que “el procés català és irreversible”, perquè malgrat que des del Govern central “posaran tots els obstacles, estan en una estratègia perdedora, al final això ho decideix la gent”.

Otegi va protagonitzar al costat del diputat d’ERC Joan Tardà l’acte “Catalunya & Euskadi: dos països, un objectiu”, organitzat per l’ANC de Lleida. “S’ha produït una cosa fonamental. Bona part de la societat catalana ha entès que no hi ha possibilitat de democratització de l’Estat espanyol i hi ha una desconnexió emocional d’àmplies capes populars respecte d’un projecte que es diu Espanya i això no és fàcil de reconduir”, va afirmar Otegi.

“Quan un govern, al final, només té com a argument l’amenaça, la inhabilitació i la presència de la Guàrdia Civil, a més d’antidemocràtic, ha perdut la batalla de les idees i del projecte”, va afirmar, i va dir que té “sana enveja” del procés català, que voldria imitar.

Otegi també va carregar contra els qui, com la presidenta provincial del Partit Popular, Marisa Xandri, el van criticar per venir a Lleida. “Volen utilitzar la meua presència aquí per provar d’identificar un procés pacífic i democràtic com el català pràcticament amb l’eix del mal”, va censurar.

Per la seua part, Tardà va destacar que l’1 d’octubre serà una “jornada històrica” per exercir el dret a l’autodeterminació i va encoratjar els assistents a no defallir, donar suport a la Generalitat en aquest tram final i anar a votar per “poder proclamar la república”. “Només podrien impedir-ho vulnerant els nostres drets civils. No ho aconseguiran”, va afirmar.

tracking