SEGRE

HABITATGE

La PAH es tanca més de tres hores en una oficina bancària a la rambla Ferran

Reclamen solucions per a dos afectats

L’acció va tenir lloc ahir al matí en aquesta oficina.

L’acció va tenir lloc ahir al matí en aquesta oficina.ÍTMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Lleida va ocupar durant més de tres hores del matí d’aquest dimecres l’oficina central del BBVA a la rambla Ferran, amb l’objectiu d’exercir pressió per solucionar els casos de dos dels seus membres.

Una dotzena d’activistes van irrompre al matí a l’oficina tirant fulletons i papers de les papereres per tot el local, que va ser tancat al públic amb ells a l’interior. Van anar-hi agents dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana a identificar-los, encara que no es va produir cap desallotjament. Els membres de la PAH reclamaven parlar amb algun responsable de l’entitat, encara que no ho van aconseguir.

Els activistes de la PAH van marxar a les dos del migdia sense la necessitat de desallotjament

Volien exigir, d’una banda, una solució per al cas de Mari Carmen, una dona que, arran d’un problema amb l’exmarit, té una hipoteca amb càrregues extres per negocis fallits i que no pot afrontar. Reclamen una dació en pagament que liquidi el deute, un lloguer social i que no actuï contra el pis de la seua mare, Fina, que va ser avaladora del préstec.

L’altre cas és el de Víctor, un membre de la PAH que ara està treballant a França i que, segons assegura, tenia un acord amb el banc per anar pagant la hipoteca segons unes quotes convingudes, al no poder fer front a les de la hipoteca. Ara, van afirmar, el banc no reconeix aquest acord i ha iniciat el procés d’execució hipotecària.

A pesar de no obtenir cap resposta, els membres de la PAH van decidir abandonar l’oficina cap a les dos del migdia, a l’hora habitual de tancament. Avui mateix tenen prevista una reunió amb un responsable de Política Social d’Habitatge del banc, al qual demanaran solucions per a aquests casos i també que s’agilitzi la concessió dels pisos del Fons Social d’Habitatge.

tracking