SEGRE

LLEURE

La Paeria avala el pla de seguretat de Biloba i porta al jutge el Govern

Protecció Civil reclama a la discoteca més documentació i fer un simulacre || Segueix pendent l’homologació del de The Hill pel conflicte amb la Generalitat

Imatge d’una activitat solidària a la discoteca Biloba diumenge passat.

Imatge d’una activitat solidària a la discoteca Biloba diumenge passat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La comissió municipal de Protecció Civil va acordar aquest dijous finalment homologar el pla d’autoprotecció de la discoteca Biloba, ubicada al costat de la carretera Ll-11, un any després de la posada en marxa del local. No obstant, aquest tràmit no tanca el conflicte entre la Paeria i la Generalitat sobre a qui correspon validar els plans de seguretat de grans carpes d’estiu, com Biloba o The Hill, de Gardeny, el pla del qual encara no té aquest aval administratiu.

L’ajuntament va acceptar homologar el de Biloba, van informar fonts municipals, en compliment d’un requeriment de la direcció general de Protecció Civil, però continua estant en desacord i considera que, segons la normativa vigent, ha de ser la Generalitat l’encarregada de revisar aquests plans a grans instal·lacions com aquestes que només obren durant la temporada d’estiu.

Paeria i Generalitat ja tenen en marxa un judici sobre la compatibilitat entre Biloba i la CLH

Per aquest motiu, ha decidit interposar un altre litigi contenciós administratiu contra l’administració autonòmica perquè sigui el jutge qui decideixi a qui correspon aquesta competència. En el cas de la discoteca The Hill, la Paeria no ha rebut per ara un requeriment similar, per la qual cosa, mentre no arriba, el seu pla d’autoprotecció estarà sense validar.

L’homologació del de Biloba està condicionada a l’entrega en un termini de deu dies de diversos documents, com ara una llista amb els interlocutors en cas d’emergència, una millora del protocol específic per a emergències a la Compañía Logística de Hidrocarburos (CLH) i millores en aspectes com la senyalització.

La proximitat de la discoteca Biloba amb els dipòsits de combustible de la CLH va motivar l’any passat la interposició d’un altre contenciós administratiu, en aquest cas, per part de la Generalitat, en contra de la concessió de llicència municipal. El litigi continua obert, a l’espera de sentència. Mentrestant, la discoteca funciona amb normalitat.

tracking