SEGRE

POLÍTICA

Centenars de senegalesos van a l'Ereta per votar en les eleccions del seu país

Els veïns van avisar la Urbana per molèsties

Molts senegalesos que resideixen en diferents municipis de Ponent van venir ahir a Lleida per votar.

Molts senegalesos que resideixen en diferents municipis de Ponent van venir ahir a Lleida per votar.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Centenars de senegalesos que resideixen a la província estaven cridats a votar en les eleccions legislatives que se celebraven aquest diumenge al seu país i van acudir en massa al centre cívic de l’Ereta, al Barri Antic, per exercir el seu dret.

La convocatòria va ser massiva i en el punt àlgid de la jornada es van arribar a concentrar fins a tres-centes o quatre-centes persones davant del local social, la qual cosa va provocar algunes queixes veïnals pel soroll i l’enorme afluència de gent.

Diverses patrulles de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra van controlar que la jornada transcorregués sense incidents i, a l’exterior de l’edifici municipal, van col·locar tanques i van organitzar les cues de votants.

Al migdia es van arribar a concentrar entre 300 i 400 senegalesos davant del local per emetre el seu vot

Yaya Baba, responsable a Ponent del partit APR (Aliança per la República, que governa el país amb Macky Sall com a president), va explicar aquest diumenge que hi ha uns 3.000 senegalesos que resideixen a les comarques lleidatanes i molts es van desplaçar d’altres poblacions per votar. “Volíem posar meses en altres localitats per facilitar les votacions. Al final només s’han habilitat a Lleida i Guissona, fet que genera llargues cues. I la calor és molt sufocant”, va explicar.

S’ha de recordar que el passat 19 de març es va viure un episodi similar al Centre Històric, quan centenars de persones de Mali i el Senegal van acudir al mateix centre cívic per tramitar documentació del seu país d’origen.

En aquella ocasió, es van arribar a concentrar un miler de persones. Durant la jornada d’aquest diumenge també es va habilitar el centre cívic de la Mariola per poder tramitar documents pendents d’alguns votants.

En les eleccions del Senegal es presentaven 47 partits i estan en joc 165 càrrecs que formen l’Assemblea Nacional.

tracking