SEGRE

TRIBUNALS

Demanen 5 anys de presó per robar 40 euros i un mòbil amb un ganivet

Segons la víctima, una menor el va abordar a l’Eix i el va fer pujar a un pis on l’esperava l’acusat || La Fiscalia li imputa un robatori amb violència i maltractament

Imatge d’arxiu de la plaça de la Sal de Lleida.

Imatge d’arxiu de la plaça de la Sal de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia va sol·licitar aquest dilluns cinc anys de presó per a un acusat de robar amenaçant amb un ganivet un home, en un pis de la plaça de la Sal, en connivència amb una menor, fets pels quals el jove va ser jutjat aquest dilluns al Jutjat Penal 2 de Lleida, que va deixar el cas vist per a sentència.

Segons el relat del Ministeri Públic, els fets van tenir lloc el maig del 2016, quan la víctima, d’origen pakistanès i veí de Lleida, va ser interceptat al carrer per una menor que li va demanar ajuda i el va instar a seguir-la a casa, un pis situat a la plaça de la Sal. Tal com va relatar aquest dilluns la víctima en la vista oral, quan estaven a l’ascensor i a preguntes de l’home, la noia li va dir que callés i la seguís.

Segons la Urbana, l’acusat ja havia estat detingut per un robatori similar poc temps abans

Una vegada al pis, segons va dir, la menor va tancar la porta de cop i, de sobte, va sortir l’acusat i li va demanar 5 euros. Quan la víctima li va donar els diners, el processat li va dir que en volia més. En aquell moment, segons el seu testimoni, la jove el va amenaçar amb un ganivet al pit mentre l’acusat el subjectava. Finalment, tots dos van aconseguir robar-li 40 euros en efectiu que portava a sobre i el telèfon mòbil.

En el judici, també van declarar tres agents de la Guàrdia Urbana que van procedir a la detenció dels acusats el mateix dia dels fets al carrer Cavallers. Un dels urbans va assenyalar que la víctima es va atansar a ells mentre patrullaven i els va dir que l’havien assaltat en un pis.

L’home va acompanyar els agents a l’habitatge i va descriure els assaltants, que van acabar detinguts poc després. Segons els agents, l’acusat ja havia estat detingut per un fet similar poc temps abans i amb el mateix modus operandi.

Tanmateix, durant el judici, la víctima no va poder assegurar que el processat havia estat qui l’havia assaltat. La Fiscalia demana una condemna de cinc anys de presó per un robatori amb violència i un delicte lleu de maltractament, mentre que la defensa va sol·licitar l’absolució per falta de proves.

Més d’una hora de retard en la vista a l’espera del traductor El judici d’aquest dilluns es va veure retardat més d’una hora a l’espera que arribés el traductor de pakistanès, per ajudar en la declaració de la víctima, que segons va dir no tenia coneixement de l’idioma. El traductor venia de Barcelona i havia assistit abans a un judici que, al seu torn, s’havia retardat per problemes tècnics. Finalment, el judici es va celebrar amb normalitat una vegada que el traductor va arribar als jutjats. La defensa va preguntar a la víctima com és que necessitava ara un traductor quan en la declaració judicial no ho va necessitar i aquesta va al·legar que només li van preguntar el bàsic. L’acusat va negar els fets, encara que quan va ser detingut va dir que el mòbil no era seu i que se l’havia trobat, mentre que aquest dilluns va dir que sí que era seu i que fins i tot hi tenia fotos personals.

tracking