SEGRE

TRÀMITS

Denúncia davant els jutjats de Lleida per la fallada en el sistema judicial LexNet

Demanen responsabilitats al ministre Catalá

Tres dels quatre denunciants, ahir al Jutjat de Guàrdia.

Tres dels quatre denunciants, ahir al Jutjat de Guàrdia.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Entitats de Lleida, com la PAH i el Col·lectiu d’Estafes Hipotecàries, van presentar aquest dilluns una denúncia davant dels jutjats de Lleida contra el ministre de Justícia, Rafael Catalá, arran de la fallada informàtica en el sistema LexNet, que canalitza les comunicacions electròniques de Justícia.

La parada es va produir després d’un error, detectat per un advocat, de seguretat que és investigat pel ministeri i pel Consell General del Poder Judicial. La caiguda del sistema va permetre durant hores accedir a les carpetes de la resta dels advocats i, fins i tot, descarregar les notificacions.

Els denunciants van presentar la denúncia davant del jutjat d’Instrucció 3 de Lleida, en la que seria la primera a tot l’Estat després de la fallada del sistema. En l’escrit, assenyalen que hi ha indicis de criminalitat. Així mateix, els denunciants asseguren que es troben en procediments d’execució hipotecària iniciats per diverses entitats bancàries i, al seu torn, tenen demandes en diferents jutjats contra altres entitats o persones jurídiques o físiques.

L’accés a la informació d’aquests processos pot haver vulnerat els drets dels seus clients, asseguren. Per aquesta raó, insten més afectats a adherir-s’hi.

Per la seua banda, el ministeri de Justícia ha certificat durant el cap de setmana “la seguretat i la qualitat” del sistema LexNet, que va quedar restablert diumenge després d’interrompre el seu funcionament divendres passat.

No obstant, el PSOE, Ciutadans, Compromís, el PDeCAT i ERC han demanat la compareixença del ministre. Així mateix, el Consell General de l’Advocacia Espanyola va exigir al ministeri de Justícia que adopti les mesures “pertinents” per garantir la seguretat del sistema.

tracking