SEGRE

SANITAT

Lleida i Mollerussa estrenaran dos noves bases d'ambulàncies

La de l’Arnau estarà operativa la segona quinzena d’agost i millorarà l’eficiència d’atencions i la del Pla, la setmana que ve || El personal critica diversos retards

La nova base d’ambulàncies de l’Arnau se situa al costat del pàrquing exterior.

La nova base d’ambulàncies de l’Arnau se situa al costat del pàrquing exterior.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Recta final de les obres de dos noves bases d’ambulàncies del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) a Lleida, una d’ubicada a l’Arnau de Vilanova, que permetrà concentrar a l’hospital els diferents tipus de vehicles d’emergències, millorant així l’eficiència i els temps de resposta, i una altra a Mollerussa, que s’ubicarà al costat del CAP (ara els tècnics utilitzen una consulta de l’ambulatori) i estarà operativa la setmana vinent.

L’Arnau ja compta actualment amb la base d’una UCI mòbil (equipada amb un metge, una infermera i un tècnic) davant d’Urgències, però la nova instal·lació, que s’estrenarà la segona quinzena d’agost, se situa al costat del pàrquing exterior i acollirà les dos ambulàncies que estan actualment al Santa Maria, la qual cosa permetrà reduir costos.

Respecte a la del Pla d’Urgell, els operaris ja han realitzat la fonamentació del terreny i ultimen els treballs per a la posada en funcionament, segons fonts d’Egara, companyia responsable del transport sanitari a Lleida. El comitè d’empresa, però, va lamentar aquest dimarts un nou retard de la construcció d’aquestes dos bases i va apuntar que “el contracte fixava que estarien llestes després de cinc mesos de començar a prestar el servei, el novembre del 2015”, va indicar un portaveu.

També va denunciar incompliments en altres bases, com a Bellpuig, que funciona amb un transformador al faltar la instal·lació de llum, o la de Tàrrega, amb la climatització espatllada. Tanmateix, fonts d’Egara van assenyalar que les millores avancen sobre el calendari previst i van justificar algunes demores per la coordinació amb proveïdors externs i pel període estival.

Per la seua part, la presidenta del comitè de personal del SEM, Maite Cabós, va manifestar aquest dimarts el descontentament de la plantilla des del trasllat al març de moltes ambulàncies a la base del Camí dels Frares. “Queda lluny de la ciutat, on succeeix el 90% de les emergències, i sempre s’acaba activant l’equip mèdic de l’Arnau, mentre que el del polígon queda immòbil”, va dir. Insisteix que la solució passa per reunificar l’equip de metge, infermer i tècnic, ara separat en dos.

La nova base d’ambulàncies de l’Arnau se situa al costat del pàrquing exterior.

La nova base d’ambulàncies de l’Arnau se situa al costat del pàrquing exterior.AMADO FORROLLA

tracking