SEGRE

SUCCESSOS

El jutge manté intern el lleidatà acusat de terrorisme jihadista

L’home, veí de Vilanova de la Barca, acumula deu arrestos des del 2010

La dona del detingut amb els seus dos fills.

La dona del detingut amb els seus dos fills.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Jutjat d’Instrucció 3 de Lleida ha desestimat el recurs de forma presentat per la defensa de Mokhtar Barrak, un veí de Vilanova de la Barca de 34 anys acusat de terrorisme jihadista, per la qual cosa seguirà al Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la Zona Franca, com va avançar aquest dimecres SEGRE.

Ho farà, de moment, fins que l’Audiència de Lleida es pronunciï sobre el recurs que ja ha presentat la seua advocada perquè pugui sortir del centre mentre duri el procés d’expulsió. Aquest veí de Vilanova de la Barca va ser detingut el passat 15 de juliol per amenaçar de posar una bomba a l’Eix Comercial de Lleida.

Pocs dies després, va ser arrestat per la Policia Nacional després de ser acusat, per l’Audiència Nacional, de trobar-se en un avançat estat de radicalització, de ser partidari del Daesh i de tenir la intenció d’unir-se a l’estructura del grup jihadista a Síria.

L’home compta amb diversos antecedents i acumula deu arrestos des de l’any 2010 per delictes de lesions, desobediència a l’autoritat, falsedat documental, estafa, contra la seguretat viària i robatori. El passat 15 de juliol va ser arrestat pels Mossos d’esquadra per desordres públics i desobediència i atemptat a l’autoritat a Lleida.

Tanmateix, la família, tal com reconeixen les autoritats, assegura que l’home pateix trastorns psicòtics i demana la seua posada en llibertat. La policia ha iniciat el procés d’expulsió al considerar-lo un perill per a la seguretat.

Les claus

  • Amenaça a l’Eix. Els Mossos d’Esquadra van arrestar-lo el passat 15 de juliol, després que suposadament cridés a l’Eix Comercial que era un terrorista del Daesh i amenacés els vianants de posar una bomba.
  • Investigació per jihadista. L’Audiència Nacional l’investiga per presumptament combregar amb l’autoproclamat Estat Islàmic i per tenir la intenció de viatjar a Síria per formar-ne part.
  • La família demana la llibertat. La seua dona va assenyalar a aquest diari que el seu marit és innocent i que té diagnosticada una malaltia psiquiàtrica. Va afegir que el dia que el van detenir a l’Eix havia consumit alcohol. L’advocada ha recorregut davant de l’Audiència de Lleida. 
tracking