SEGRE

CAMPANYA DE LA FRUITA

Reunió d'urgència per l'allotjament per a temporers

La Paeria convoca institucions a l’haver-n’hi 60 dormint al ras || Detalla que fins ara ha pagat el viatge per anar-se’n a cinc

Un grup de temporers dorm al ras al carrer Nou.

Un grup de temporers dorm al ras al carrer Nou.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Lleida ha convocat d’urgència les administracions i tots els agents implicats en la campanya de la fruita per dimarts vinent per abordar el problema de la falta d’allotjament per als temporers i després de detectar que més de seixanta dormen aquests dies als carrers de la ciutat.

Així ho va detallar aquest dijous el tinent d’alcalde de Serveis Socials, Xavier Rodamilans, que també va concretar que de moment la Paeria ha pagat el bitllet d’autobús a cinc temporers sense feina perquè viatgin a altres localitats agrícoles, com Huelva o Haro (la Rioja), com va avançar aquest dijous SEGRE. “És a petició del temporer i els educadors socials analitzen cas per cas”, va remarcar.

També va insistir que el consistori està “desbordat” i que no disposa de prou allotjament per a totes les persones que dormen al carrer. “Moltes de les que dormen tenen feina, però per diferents circumstàncies no tenen allotjament, i la nostra prioritat és que cap persona necessitada dormi al carrer, però donem prioritat als que no tenen feina a l’alberg”, va detallar. De fet, l’alberg Jericó fa dies que registra plena ocupació (aquests dies compta amb 136 places).

De Burgos o Huelva a Lleida sense tenir un sostre per dormir “Estic treballant, però no tinc on dormir. Podria pagar una habitació que costés 50 o 100 euros al mes, però no l’he trobat”, explica Amadou, que dorm des de fa uns dies a l’esplanada de la seu de Castellers, on cada nit hi ha una quarantena de temporers. Cap a les deu de la nit, n’hi ha una dotzena, però a la mitjanit són molts més. Chris, que va arribar a Lleida procedent de Burgos, encara no ha aconseguit que el contractin, però espera aconseguir-ho ben aviat. Mentrestant, un altre va explicar que ha vingut des de Huelva, on la Paeria ha enviat alguns temporers sense feina. Del 13 de juny al 27 de juliol, l’oficina d’atenció ha atès 660 temporers, 30 més que tot l’any passat, i ha servit més de 2.000 sopars.

tracking