SEGRE

EQUIPAMENTS

Esperant el Parador

A quatre dies que l’antic convent del Roser del carrer Cavallers obri com a Parador Nacional, els negocis més pròxims confien que creï un impuls econòmic per a aquesta zona del Barri Antic || Afirmen que ja es nota més moviment i que genera expectació de turistes i veïns

Esperant el Parador

Esperant el Parador

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Amb moltes ganes i amb unes altes expectatives i esperances dipositades en el Parador del Roser. Així estan els negocis del carrer Cavallers més propers al nou (i esperat) equipament hoteler, a només quatre dies per a la seua posada en marxa després de gairebé set anys d’obres.

Els comerciants i empresaris de la zona es mostren confiats que l’obertura suposarà un revulsiu per al barri, que atraurà no només més turistes, sinó també més veïns de la ciutat i de comarques i que això repercutirà positivament en els seus establiments.

“De moment, ja es nota més ambient i el barri fins i tot es veu més net, la brigada municipal hi passa religiosament”, fa broma Cristina Armengol, presidenta de l’associació de veïns del Centre Històric, que regenta la floristeria Bambú, a escassos metres del Parador, que obrirà dijous vinent, dia 10.

Els comerços propers a l’hotel ja noten més moviment i una millora de la neteja de la zona

“Encara que les meues vendes no repuntin gaire, per al barri serà un punt i a part, que es completarà amb la pròxima inauguració del Call Jueu i la de l’espai de coworking, així com amb la reobertura del Mercat del Pla”, va detallar. “El que és nou sempre crea expectativa, la curiositat s’encomana”, sentencia Miguel Ángel García, del restaurant Romeu.

I és que alguns veïns recorden quan Cavallers era un carrer comercial que tenia nombrosos establiments i clients, que va entrar en decadència a partir de principis dels anys vuitanta fins a tocar fons amb el canvi de segle. Aquest és l’ambient que anhelen recuperar per configurar un barri més dinàmic i que tregui partit dels seus atractius culturals i patrimonials, subratlla Jaume Millas, dirigent de l’associació Jaume I.

No obstant, la posada en marxa com a hotel de quatre estrelles també ha generat rebuig per part de partits i entitats independentistes que demanaven preservar el Roser com a espai públic i símbol de resistència de la ciutat davant de les tropes borbòniques el 1707.

Sigui com sigui, i a l’espera de veure els efectes que provocarà en el barri i en la ciutat, el Parador s’estrenarà dijous tenint garantida gairebé la plena ocupació per al que queda d’agost i la primera meitat de setembre, amb més de 2.200 reserves.

les claus

  • Obre el dia 10. Dijous que ve entrarà en funcionament el Parador Nacional del Roser, amb 53 habitacions dobles i amb més de 2.200 reserves ja formalitzades, que garanteixen gairebé una plena ocupació per a tot el que queda d’agost i la primera meitat del mes de setembre. El preu inicial per habitació, a partir de 85 euros per nit, ja ha passat a ser de 140 euros.
  • Obres amb molta demora. Les obres de conversió del Roser en hotel de quatre estrelles han durat set anys.
  • El quart de la província. El de Lleida ciutat és el quart Parador Nacional de Ponent, després dels de la Seu d’Urgell, Arties i Vielha.

l’opinió d’establiments de la zona

Miguel Á. García, Restaurant Romeu: 

«Ajudarà a reactivar les nits a la zona».

 “Els menús de migdia ens funcionen molt bé, però a la nit la zona està força aturada. Esperem que el Parador representi un impuls al Barri Antic, sobretot nocturn, i que ens porti clients”, explica Miguel Ángel, propietari del Romeu. I afegeix que, des que es va anunciar la seua inauguració, ha despertat expectació. “Diversos clients ja ens han preguntat per ell”, afegeix.

Rosa i Montse, Cafeteria Glacé:

«Ja ho notem, el personal esmorza aquí».

"Ja estem notant tots els preparatius, cada dia tenim diversos treballadors esmorzant a la cafeteria, fins i tot el responsable, i nosaltres n’estem encantades. La veritat és que es nota més moviment al carrer i esperem que la seua posada en marxa beneficiï tothom”, indiquen Rosa i Montse, que regenten aquesta cafeteria, situada a escassos metres del Roser, des de fa un any.

Roser Xandri, Espai Cavallers: 

«Més visites i fins i tot vendre alguna obra».

“El perfil de clients dels paradors nacionals sol tenir un alt poder adquisitiu i nivell cultural. Espero augmentar les visites i també vendre alguna obra, esclar que sí”, explica Roser Xandri, que és la propietària de la galeria Espai Cavallers. De fet, “he avançat una setmana la tornada de les vacances per aprofitar l’agost, em fa molta il·lusió que per fi s’obri”, explica.

El Parador del Roser obrirà dijous i els empresaris de la zona esperen que dinamitzi el barri.

El Parador del Roser obrirà dijous i els empresaris de la zona esperen que dinamitzi el barri.L.R.

tracking