SEGRE

EDUCACIÓ CENTRES

La nova consellera d'Ensenyament preveu mantenir els concerts

Aposta per seguir la línia de la predecessora

La consellera d’Ensenyament, Clara Ponsatí.

La consellera d’Ensenyament, Clara Ponsatí.XAVIER ALSINET

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nova consellera d’Ensenyament, Clara Ponsatí, no preveu canvis a curt termini en els concerts educatius perquè “són un compromís del Govern i trencar-lo causaria més problemes dels que resoldria”. Tanmateix, va deixar oberta la porta a estudiar, “en el futur”, la supressió dels concerts a les escoles que segreguen per sexe, encara que va reclamar que la reflexió es faci a partir d’“evidències i fonaments”. Considera que sovint el debat polític sobre el sistema de concerts està motivat per aspectes “que no tenen res a veure amb l’educació”.

En declaracions a l’Agència Catalana de Notícies, Ponsatí va assegurar que continuarà les línies de treball de la seua predecessora, Meritxell Ruiz, ja que creu que el sistema educatiu català “funciona bé”, com demostren els bons resultats en les proves de competències bàsiques d’aquest any.

Ponsatí obre la porta a estudiar la supressió dels concerts en centres que separen per sexe

Pel que fa a les propostes que recull el document Ara és demà, elaborat pel Consell Escolar de Catalunya per definir el futur del sistema educatiu català, va considerar que són propostes “naturals” que es podran anar desenvolupant en funció dels recursos públics, i va citar l’extensió de l’escolarització obligatòria fins als divuit anys, la inclusió del nivell de P-2 a les escoles o l’ampliació dels instituts escola per donar continuïtat als projectes educatius.

La titular d’Ensenyament va defensar les competències exclusives de la Generalitat de Catalunya en educació i es va mostrar partidària de mantenir el sistema d’immersió lingüística a les escoles, perquè és el que demana la “immensa majoria” de les famílies, com ho demostra el fet que només en cent cinquanta-quatre casos s’hagi sol·licitat l’ajuda de 6.000 euros per estudiar a la privada en castellà.

tracking